Ārsts iesaka dziedātājai Sabīnei Berezinai vismaz gadu atturēties no dziedāšanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājai Sabīnei Berezinai uzstāšanās «Muzikālās bankas 2015» ceremonijā bija jau ceturtā pēc kārtas, māksliniece divus gadus ir uzstājusies duetā kopā ar dziedātāju Rassell un divas reizes kā solomāksliniece. Šajā gadā Sabīne izpildīja dziesmu «Mājas», kura klausītājiem lika aizdomāties par māju un tuvo cilvēku nozīmi. Māksliniece atklāja, ka, būdama prom no Latvijas, jau pēc maksimums piecām dienām sāk ilgoties pēc mājām.

Dziedātāja Sabīne Berezina uzstājās «Muzikālās bankas 2015» finālā par spīti ārstu ieteikumiem vismaz gadu atturēties no dziedāšanas.

Māksliniece atzina: lai kā viņa vēlētos ieturēt pauzi un nedziedāt, tas neizdotos, jo ir aizrunāti koncerti kopā ar dziedātāju Rassell, kā arī nepārtraukti parādās jauni projekti, kuros jāiesaistās, un dziesmas, kuras jāiedzied. Tā kā mūzika ir Berezinas sirdslieta, viņai ir grūti atturēties un pateikt nē.

«Ārsts ieteica uz gadu mest mieru dziedāšanai un rehabilitēt balsi. Manas balss saites ir smagi pārpūlētas; ja es vēlos dziedāt vēl piecdesmit gadu vecumā, man būtu jāievēro ārsta ieteikumi,» atklāj Sabīne.

Māksliniece ikdienā mēģina dzīvot bez mūzikas, neklausīties to, tādā veidā pasargājot sevi no dungošanas līdzi melodijai. Ja kādreiz, ejot ārā no mājas, uzreiz tika uzliktas austiņas un ieslēgta mīļākā dziesma, vairāk tādu ekstru Sabīne neatļaujas.

«Mēģinu pēc iespējas vairāk uzturēties mājās, nerunāt, nedziedāt. Mājiniekiem, cik vien iespējams, visu, ko vēlos teikt, rakstu telefonā vai uz lapām, tā ir mana interpretācija par balss saudzēšanu,» stāsta Sabīne.

Pat šāds ierobežojums Sabīnei nav viegli īstenojams, viņai patīk daudz runāt, komentēt, pat skatoties filmas, gribas izteikt replikas, bet dziedātāja mācās sevi ierobežot.

«Zāles vairāk neiedarbojas tā kā kādreiz, viss ir pārāk ielaists. Ārsti, kurus esmu apmeklējusi, ir teikuši, ka šāda veida balss problēmas ir daudziem Latvijas mūziķiem, neesmu vienīgā tāda,» tā Sabīne.

Gads Sabīnei iesācies ar jauna videoklipa filmēšanu, kā arī koncertēšanu kopā ar dziedātāju Rassell, tāpat dziedātāja plāno konsultēties ar dažādiem vokālajiem pedagogiem un uzzināt, vai nav iespējas, lietojot citu dziedāšanas tehniku, saudzēt balss saites.





KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu