Sniega vētra ASV kino topā ļauj triumfēt «Cilvēkam, kurš izdzīvoja»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pateicoties lielajai sniega vētrai, kas nedēļas nogalē plosījās ASV, kinoteātru ienākumi nav bijuši pārāk lieli un jaunajām filmām nav izdevies labs starts. Tādējādi 1. vietu Ziemeļamerikas kinoteātru topā ieguvusi izdzīvošana drāma «Cilvēks, kurš izdzīvoja» («The Revenant»), ziņo ārvalstu prese.

12 «Oskariem» nominētā meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filma ar Leonardo di Kaprio un Tomu Hārdiju galvenajās lomās iekasējusi 16 miljonus dolāru, kas nav spožs rezultāts, ņemot vērā to, ka izziņoto ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvu nominantu vidū dominēja tieši šī filma.

Leonardo di Kaprio par mednieka Hjū Glāsa lomu nominēts arī kā gada labākais aktieris, savukārt režisors Injaritu - kā labākais režisors. Uzvaras gadījumā Injaritu būs viens no nedaudzajiem režisoriem, kuri saņēmuši «Oskara» balvu divus gadus pēc kārtas, jo pagājušogad «Oskaru» pasniegšanas ceremonijā triumfēja viņa filma «Putncilvēks».

Filmas anotācija: Pamests smagi ievainots pēc lāča uzbrukuma un nolemts nāvei, mednieks Hjū Glāss spējis izdzīvot, un tagad viņam ir tikai viens mērķis - mest izaicinājumu pirmatnējai dabai, bargajai ziemai un mežonīgajām ciltīm, lai atriebtos saviem pāridarītājiem.

Foto: publicitātes

Pagājušās nedēļas līderim - jaunajai repera un aktiera «Ice Cube» komēdijai «Ride Along 2» - 14,2 miljoni un 2. vieta.

Jaunākā «Zvaigžņu karu» filmu sērijas daļa «Spēks mostas» («Star Wars: The Force Awakens») pakāpusies uz 3. vietu.

Savukārt aizraujoši pikantā komēdija «Neķītrais opis» («Dirty Grandpa»), kurā saulainu, pārpratumiem pilnu brīvdienu atmosfērā populārus stereotipus ikoniskā kino varoņa Borata radītāja Dena Meizera virsvadībā lauž Holivudas superzvaigznes Roberts de Niro un Zaks Efrons, - numur 4.

Anotācija: Komēdija «Neķītrais opis» ir stāsts par paraugzēnu Džeisonu, kurš pēc nedēļas gatavojas precēties ar sava priekšnieka valdonīgo meitu un kļūt par advokātu biroja līdzīpašnieku. Tomēr gaidāmās kāzas draud izjukt, kad Džeisonam jāpavada balamutīgais un aktīvais vectēvs Diks brīvdienās. Vectēvs, kurš ir izbijis armijas ģenerālis, apņēmies dzīvot ar pilnu krūti un vēlas, lai arī viņa mazdēls atbrīvojas no ciešās biroja kaklasaites žņaugiem. Rezultātā abi attopas trakulīgās studentu ballītēs, bāra kautiņos un pikantās situācijās pludmalēs.

5. vietā - šausmu filma «Puika» («The Boy»), kas veidota žanra labākajās tradīcijās. Tās scenārija pamatā ir baiss stāsts par auklīti, kura, ierodoties savā jaunajā darba vietā, ir izbrīnīta, ka viņas pieskatāmais ir lelle bērna augumā. Kaut sākotnēji šis fakts jaunajai sievietei izraisa smīnu, lelles īpašnieki – pavecs laulāts pāris - stingri piesaka auklītei ievērot bērna kopšanas noteikumus, ko viņi uzrakstījuši uz lapām. Paiet laiks, un auklīte pārkāpj stingros noteikumus, nenojaušot, ka tas viņas dzīvi pārvērtīs par murgu, no kura atpakaļceļa vairs nav.

Šā nervus kutinošā kinostāsta režisors ir pieredzējušais šausmu filmu autors Viljams Brents Bells. Viņa kontā jau ir tāds atmiņā paliekošs šausmu trilleris kā «Palikt dzīvam» («Stay Alive»). Savukārt galveno lomu atveido kulta TV seriāla «Staigājošie miroņi» («The Walking Dead») zvaigzne Lorēna Koena (Lauren Cohan).

6. vietā - zinātniskās fantastikas trilleris «The 5th Wave» («Piektais vilnis»).

Anotācija: Vispirms iestājās tumsa. Pēc tam nāca iznīcība, tad - infekcija. Nu sācies arī iebrukums. Četri iznīcinoši viļņi, cits par citu jaudīgāki, ko sūta ne šīs planētas iemītnieki, iet pāri Zemei, nospiežot cilvēci uz iznīcības sliekšņa. Kesija, viena no nedaudziem izdzīvojušajiem, mēģina šajā haosā sameklēt savu mazo brāli, pirms planētā ietrieksies pēdējais - piektais vilnis. Kesijas jaunais paziņa Evanss apņēmies meitenei palīdzēt, bet vai Kesija var viņam uzticēties?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu