«Muzikālās bankas 2015» ceremonijā triumfē «Prāta vētra»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas radio

Sestdienas vakarā olimpiskajā centrā «Ventspils» notika «Latvijas Radio 2» (LR2) rokmūzikas un popmūzikas dziesmu aptaujas «Muzikālā banka 2015» apbalvošanas ceremonija, kurā par gada vērtīgākās dziesmas titulu sacentīsies 15 dziesmas. Ar dziesmu «Ziemu apēst» uzvarēja grupa «Prāta vētra».

Otrajā vietā «The Sound Poets» ar dziesmu «Viss var mainīties».

Visi piecpadsmit aptaujas finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas balvas.

"Prāta vētra" Ventspilī "Muzikālās banka" ceremonijā
"Prāta vētra" Ventspilī "Muzikālās banka" ceremonijā Foto: Latvijas radio

Fināla balsojumā iekļuva grupa «Triānas parks» ar dziesmu «Laika dziesmiņa», grupa «Tumsa» ar dziesmu «Pat nejautā», «Musiqq» ar dziesmu «Silta sirds», «The Sound Poets» ar dziesmu «Viss var mainīties», mūziķis Mārtiņš Ruskis ar dziesmu «Tu esi ceļš», grupa «Dabasu Durovys» ar «Šūpuļdziesmu», mūziķis Jānis Stībelis ar dziesmu «Ir tik karsts», grupa «Astro'n'out» ar dziesmu «Turies», mūziķis Lauris Reiniks ar dziesmu «Rīts pieneņpūkās», duets Aija Andrejeva un Goran Gora ar dziesmu «Pavasaris», grupa «Jauno Jāņu orķestris» ar dziesmu «Mazais vilciņš», Dons ar dziesmu «Dieviņš», dziedātāja Sabīne Berezina ar dziesmu «Mājās», grupa «Prāta vētra» ar dziesmu «Ziemu apēst» un Ivo Fomins ar dziesmu «Nekas jau nebeidzas».

Ekspertu padomē šogad darbojās latviešu izcelsmes Holivudas komponiste un «Emmy» balvas ieguvēja Lolita Ritmanis, komponists, pianists, aranžētājs un producents Jānis Strazds, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, operdziedātāja Inga Šļubovska, pianists Raimonds Petrausks, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ance Krauze, dziedātājs, vokālais pedagogs un komponists Adrians Kukuvass, džeza dziedātājs Daumants Kalniņš, televīzijas režisors Arvīds Babris un ilggadējais «Mikrofona» aptaujas veidotājs Gunārs Jākobsons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu