«Kino Bize» Roterdamas kinofestivāla programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No 29. līdz 31. janvārim «Kino Bize» tiks rādīta Roterdamas Starptautiskā kinofestivāla piecu filmu programma IFFR Live. Roterdamas kinofestivāls ir viens no nozīmīgākajiem ikgadējiem kino nozares notikumiem pasaulē, kas, vairākos veidos cenšoties veicināt festivālu filmu izplatīšanu, 2015. gadā aizsāka IFFR Live programmu. Šogad to izrādīs arī kinoteātrī «Kino Bize», Rīgā.

IFFR Live ir piecu filmu pirmizrāžu sērija, kas 45. Roterdamas Starptautiskā kinofestivāla laikā vienlaicīgi norisinās kinoteātros visā Eiropā. IFFR Live 2016 norisināsies no 29. līdz 31. janvārim. Ar tiešraides palīdzību auditorijai būs iespēja redzēt režisorus un filmēšanas komandas, kas apmeklēs pirmizrādes Roterdamā. Pēc filmu noskatīšanās arī kinoteātra «Kino Bize» skatītāji Rīgā varēs piedalīties Twitter jautājumu un atbilžu sesijā, kā arī izbaudīt muzikālus priekšnesumus un citas tiešraides piedāvātās iespējas.

IFFR Live programmā ir iekļautas piecas filmas, kuras visas tiks izrādītas vienā seansā un piedzīvos Baltijas pirmizrādes. Roterdamas kinofestivāla rīkotāju atlasītās filmas ir pabeigtas pavisam nesen 2015. gadā, bet Mada Matisena (Mads Matthiesen) filma «Modele» savu pirmizrādi piedzīvoja šogad. Pašlaik šīs filmas tiek iekļautas lielāko starptautisko kinofestivālu programmās, bet režisores Leilas Buzidas filma «Atverot acis», ar ko tiks atklāta IFFR Live programma, jau ir paspējusi iegūt Venēcijas un Dubajas kinofestivālu apbalvojumus.

Filmas tiešsaistē no Roterdamas, Nīderlandes tiks rādītas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Biļešu cenas:

standarta 4,50 Eur

studentiem, pensionāriem 3,50 Eur

Iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv/lv/kino/kino-bize/

The Garbage Helicopter
The Garbage Helicopter Foto: Kadrs no filmas

PROGRAMMA

Piektdien, 29.01 pl. 21:00: ATVEROT ACIS / As I Open My Eyes

Leilas Buzidas spožās debijas filmas sižets norisinās 2010. gada vasarā Tunisijas revolūcijas laikā. Fara ir dumpinieciska astoņpadsitgadniece. Viņas pārlieku norūpējusies māte vēlas, lai meita studē medicīnu, bet bezbailīgā Fara dod priekšroku dziedāšanai kādā pagrīdes grupā. Viņa ir iemīlējusies vienā no grupas dalībniekiem un viņai patīk dziedāt dziesmas ar politiski izaicinošu raksturu. Viņa pirmo reizi publiski dzer alu un izrāda interesi par seksu. Tad kādu dienu Fara pazūd.

Sestdien, 30.01. pl. 17:00: MODELE / The Model

Sešpadsmit gadus vecā Emma ir tikko uzsākusi modeles karjeru Parīzē un acīmredzami vēl nezina modes pasaules nerakstītos likumus par mīlestību un seksu. Aizkustinošs stāsts par pieaugšanu, kurā modes industrijas kārdinājumi un solījumi noved skaistumu līdz vājprātam.

Sestdien, 30.01. pl. 21:00: AIZSPRIEDUMS / Prejudice

Vai šīs turīgās ģimenes locekļiem ir cieša saikne, vai patiesībā kopā būšana ir kā sods un nolemtība? Šis un citi problemātiski jautājumi rodas Antuāna Kipēra pirmajā pilnmetrāžas filmā, kurā mājīgas svētku vakariņas iztraucē negaidīts pavērsiens.

Svētdien, 31.01. pl. 17:00: LĪGAVA / La Novia

Filma balstīta uz spāņu rakstnieka Federiko Garsija Lorkas lugu «Asinskāzas». Līgava gatavojas precēt savu līgavaini, vienlaicīgi, turot sirdī, arī ilgas pēc kopā būšanas ar citu. Baltā tuksneša smilšu gaiss pildās ar spriedzi, un ar katru soli abi mīlnieki arvien vairāk tuvojas traģiskam pavērsienam, savā kaislē aizmirstot par jebkādiem sabiedrības un morāles noteikumiem.

Svētdien, 31.01. pl. 21:00: ATKRITUMU HELIKOPTERS / The Garbage Helicopter

Smalks humors un skaidri, īsi, statiski rūpīgas melnbaltas kompozīcijas kadri – vai kāds brīnums, ka Jonasa Selberja Ogustsena debijas pilnmetrāžas filma tiek salīdzināta ar Džima Džarmuša un Aki Kaurismaki agrīnajiem darbiem? Pat ja tā, zviedru režisora unikālais rokraksts ir pamanāms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu