Pirmizrāde gada šaušalīgākajai filmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvija ir viena no pirmajām valstīm visā pasaulē, kur pirmizrādi piedzīvos šausmu filmu cienītāju ļoti gaidītais kino stāsts «Puika» («The Boy»). Šis nervus kutinošais meistardarbs Latvijas kinoteātros būs vērojams jau no šīs piektdienas, 22. janvāra.

Šausmu filma «Puika» ir veidota žanra labākajās tradīcijās. Tās scenārija pamatā ir baiss stāsts par auklīti, kura, ierodoties savā jaunajā darba vietā, ir izbrīnīta, ka viņas pieskatāmais ir lelle bērna augumā. Kaut sākotnēji šis fakts jaunajai sievietei izraisa smīnu, lelles īpašnieki – pavecs laulāts pāris - stingri piesaka jaunajai sievietei ievērot bērna kopšanas noteiktumus, ko viņi ir uzrakstījuši uz lapām. Paiet laiks, un auklīte pārkāpj stingros noteikumus, nenojaušot, ka tas viņas dzīvi pārvērtīs par murgu, no kura atpakaļceļa vairs nav.

Šī nervus kutinošā kino stāsta režisors ir pieredzējušais šausmu filmu autors Viljams Brents Bells. Viņa kontā jau ir tāds atmiņā paliekošs šausmu trilleris kā «Palikt dzīvam» («Stay Alive»). Savukārt galveno lomu atveido kulta TV seriāla «Staigājošie miroņi» («The Walking Dead») zvaigzne Lorēna Koena (Lauren Cohan).

Talantīgā aktrise atzīst, ka piekritusi dalībai šausmu filmā «Puika», jo tās scenārijs viņu apbūra ar klasiku tās visaizraujošākajā izpausmē. «Es nojautu, ka šis darbs būs kas īpašs. Pat filmas darbības vietu un varoņu tēlu stilistika atbilst izcilāko un atmiņā paliekošāko šausmu stāstu stilistikai. Nemaz nerunājot par nervus kutinošo faktu, ka, manai varonei nemitīgi šķiet, ka kāds viņu novēro, kaut viņa milzīgā, senlaicīgā mājā ir viena. Tas nokaitē atmosfēru līdz baltkvēlei,» atklāj Lorēna Koena.

Savukārt kinokritiķi uzsver, ka filmas «Puika» izteiksmīgās vizualitātes un ritma baudīšanai pilnīgi noteikti ir nepieciešams lielais kino ekrāns, jo skaņas montāža, operatora, filmas mākslinieka un daudzu citu šī kino stāsta tapšanā iesaistīto profesionāļu darbs ir lieliski paveikts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu