Ceļvedis: cepuru tirgus, Pelnu sanatorija, Pilna Māras istabiņa u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ko darīt brīvdienās? Kāpēc lai nenopirktu sev jaunu cepuri, ar kuru doties mežā pētīt dzīvnieku pēdu nospiedumus? Salst deguns ārā? Tad dodies baudīt klasiku gan koncertos, gan izrādēs un pašmāju kino. Tici man, darīt ir ko!

PASĀKUMI

Cepuru tirdziņš Kalnciema kvartālā

Foto: Facebookcom

Kocēnu novadā notiek ziemas pārgājiens «Pēdas mežā»

Foto: publicitātes

Starptautiskais cirka festivāls «Zelta Kārlis - 2016»

Foto: publicitātes

KONCERTI

Raimonda Paula 80 gadu jubilejas koncerts

Foto: publicitātes

Rīgā atgriezīsies metālisti «Cannibal Corpse»

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Māras Zālītes dramatiskā poēma «Pilna Māras istabiņa»

Foto: publicitātes

Valmieras teātrī - Maksima Gorkija «Zikovi»

Foto: publicitātes

Izrāde bērniem «Pelnrušķīte»

Foto: publicitātes

Izrāde «Mežonīgā triloģija» atgriežas viesizrādēs

Foto: publicitātes

MEŽONĪGĀ TRILOĢIJA | WILD TRILOGY | TRAILER from PIGEON-BRIDGE on Vimeo.

Teātra muzejs atzīmē 40. dzimšanas dienu un Eduarda Smiļģa 130. gadskārtu

Foto: LETA

KINO

Skatāma Dāvja Sīmaņa veidotā mākslas filma «Pelnu sanatorija»

Spēlfilmas «Pelnu sanatorija» scenārija autori ir Sīmanis un Tabita Rudzāte. Stāsts ir izdomāts, taču vienlaikus balstīts reālos vēsturiskos notikumos Pirmā pasaules kara beigās - laikā, kad kara šausmas sagrāva apgaismības laikmetā izlolotās ilūzijas par racionālu un modernu pasauli un saprātīgu cilvēku tajā. Filmas darbība norisinās 1917. gadā Kurzemē. Kara pēdējās dienās atvaļināts vācu kara ārsts Ulrihs tiek nosūtīts uz nomaļu sanatoriju, kur ārstējas kontuzēti un mentāli traumēti kareivji.

Ulriham atklājas dīvaina, sapņaina pasaule, kurā valda miers un aizmirstība. Tas izrādās pārbaudījums viņa racionālajam prātam un apņēmībai «ieviest kārtību». Savukārt negaidīta pieķeršanās kādam pamestam, mežonīgam zēnam ļauj Ulriham atgūt notrulināto cilvēcību. Taču karš vēl nav beidzies - agrāk vai vēlāk tas sasniegs arī šo patvēruma vietu. Galveno lomu - vācu kara ķirurgu - filmā spēlē vācu teātra un kino zvaigzne Ulrihs Matess, kurš ir viens no izcilākajiem mūsdienu vācu aktieriem. Ārpus Vācijas Matess pazīstams ar lomām tādās kinofilmās kā «Sakāve» («Der Untergang») un «Devītā diena». Pārējās lomās filmā spēlē Pēteris Liepiņš, Leonīds Lencs, Agnese Cīrule, Dmitrijs Jaldovs un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu