«Alternative.lv» gada balvas klausītāju balsojumam pieteiktas 93 grupas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas portāla «Alternative.lv» ikgadējam gada balvas klausītāju balsojumam pieteiktas 93 grupas, aģentūru LETA informēja mūzikas portāla pārstāvis Jānis Sildniks. Balsojumā, kas vietnē «www.alternative.lv/gada-balva-2015/» norisināsies līdz 5. februārim, klausītājiem tiek dota iespēja izvēlēties savus favorītus no aizvadītā gada aktīvākajām grupām.

«Alternative.lv» dibinātājs Ivars Mirošnikovs skaidroja, ka lielākā konkurence šogad ir nominācijā «Gada albums», kurā ir pieteikti 46 veikumi, savukārt jauno grupu skaits 2015. gadā ir teju 30.

Klausītājiem kopumā ir iespēja balsot piecās nominācijās - «Gada albums», «Gada video», «Zelta bumbieris» un «Gada jaunā grupa», savukārt pirmo reizi tiks apbalvots spilgtākais 2015. gada grupas koncerts kategorijā «Gada labākā uzstāšanās».

Nominācijās «Gada labākā uzstāšanās» un «Zelta bumbieris» gala vārds piederēs klausītājiem, taču pārējās kategorijās piecas grupas, kuras būs saņēmušas augstāko vērtējumu, tiks nodotas kompetentas žūrijas izvērtēšanai.

Apbalvošanas ceremonija notiks 12. februārī Vecrīgas klubā «Pūce, klubs naktī», kas atrodas agrākajās «Pulkvedim neviens neraksta» telpās. Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta balvu pasniegšanas svinīgajai daļai, un ar īpašiem akustiskajiem priekšnesumiem uzstāsies grupa «S.I.L.S.» un «Laika suns», kā arī citas pašmāju grupas, kas tiks atklātas, tuvojoties pasākumam.

Pērn balvu par gada labāko albumu saņēma ansamblis «Manta», savukārt «Darrva» tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja «Momend» ar klipu dziesmai «Another Human Being», bet klausītāju balsojumā «Zelta bumbieri» saņēma apvienība «Jūdas graši». Tāpat «Alternative.lv» balvu pasniedza grupai «Aurora» par «Gada atgriešanos», savukārt studijas «Hodila records» saimnieks Ģirts Laumanis saņēma specbalvu par ieguldījumu Latvijas skatuves attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu