R&B princesei Ālijai šodien paliktu 37!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad deviņdesmito gadu sākumā vēl pavisam jauniņa pie mūzikas debesīm iemirdzējās R&B dziedātājas Ālijas (Aaliyah) zvaigznīte, bija skaidrs, ka šī talantīgā meitene ir lemta lieliem panākumiem. Tā arī notika. Debijas disks «Age Ain't Nothing But a Number» 1994. gadā tika pārdots miljonā eksemplāru, bet 1996. gadā iznāca albums «One in a Million», kurš ienesa jaunas vēsmas «rhythm & blues» mūzikā. Diemžēl 22 gadu vecumā Ālija gāja bojā lidmašīnas avārijā. Šodien, 16. janvārī dziedātājai apritētu 37!

Traģiskais negadījums notika 2001. gada 25. augustā, kad Ālija (īstajā vārdā Aaliyah Dana Haughton), atgriežoties mājās no Bahamu salām, kur viņa veidoja dziesmas «Rock The Boat» videoklipu, gāja bojā lidmašīnas avārijā.

Izmeklēšanā lidmašīnas pilota asinīs konstatēja kokaīna un alkohola pēdas. Visi deviņi lidmašīnā esošie cilvēki gāja bojā.

Ālija ierakstījusi mūziku filmām «Doktors Dūlitls» («Dr.Dolitle») un «Romeo ir jāmirst» («Romeo Must Die»), kurā viņa arī atveidoja galveno lomu, debitējot kino. Ālijai bija paredzēts filmēties divos filmas «Matrix» turpinājumos, kā arī kinolentē «Anne Rice's Queen of the Damned», taču viņas mūžs aprāvās pārāk agri...

Ālija kļuva par vienu no daudzajām mūzikas slavenībām, kuru mūžs aprāvies aviokatastrofās, - viņu vidū ir mūzikas leģendas Glens Millers 1944. gadā, Badijs Holijs 1959. gadā, Otiss Redings 1967. gadā, Stīvijs Rejs Vons 1990. gadā, Džons Denvers 1997. gadā.

Paldies par mūziku!

Pēdējā gada laikā, pateicoties Frenkam Oušenam, aktualizējusies šī Ālijas dziedātā kompozīcija, kas ir soulmūzikas grupas «The Isley Brothers» 1976. gada dziesmas «(At Your Best) You Are Love» kaverversija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu