Liepājā svinēs Stinšu svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: liepajniekiem.lv

Februārī Liepājā jau otro gadu pēc kārtas notiks pasākums «Stinšu svētki Liepājā», informēja Liepājas domes Sabiedrības līdzdalības un veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Zane Ģirne.

Pasākums ģimenēm norisināsies 13.februārī no plkst. 11 līdz 17 Vecajā ostmalā pie Tirdzniecības kanāla. Paralēli notiks arī stinšu zemledus makšķerēšanas sacensības.

Lai paplašinātu svētku piedāvājumu, no 8.februāra līdz 21.februārim Liepājas restorāni un kafejnīcas savās ēdienkartēs sniegs īpašo piedāvājumu - dažādus zivju ēdienus.

Savukārt 11.februārī koncertzāles «Lielais dzintars» telpās notiks šefpavāra Ērika Dreibanta meistarklase, kuras laikā tiks gatavoti zivju ēdieni un sniegti praktiski padomi par zivju pagatavošanu un vīniem, kas īpaši piemēroti, baudot zivju ēdienus.

Stinšu svētku centrālais pasākums notiks sestdien, 13.februārī, pie Tirdzniecības kanāla, iepretim tirdzniecības centram «Ostmala». Šogad svētku laikā ikviens apmeklētājs varēs baudīt plašu zivju ēdienu sortimentu, klausīties muzikālus priekšnesumus un iesaistīties dažādās aktivitātēs. Atsevišķā apsildāmajā teltī bērnus gaidīs pasaku tēli, lai dotos kopīgās rotaļās, gatavotu pirātu un nāru tērpus, kā arī vērotu dažādus burvju trikus. Īpašu pārsteigumu mazajiem pasākuma dalībniekiem būs sarūpējis zinātkāres centrs «Zili brīnumi», kas bērniem rādīs dažādus trikus.

Uz pasākumu ieradīsies arī Latvijas dzīvnieku audzētāju biedrība «AKO», kas apmeklētājiem sniegs paraugdemonstrējumus, kopā ar bērniem piedalīsies stafetēs un iesaistīs bērnus jautrās rotaļās. Visas dienas garumā par simbolisku samaksu bērnus vizinās apmācīti zirgi.

Paralēli svētkiem pie Makšķernieku namiņa, Vecajā ostmalā 11, norisināsies stinšu zemledus makšķerēšanas sacensības. Makšķerēšanas sacensības organizēs uzņēmums «Sofijas laivas», savukārt galvenais tiesnesis un padomu devējs būs vides pētnieks un žurnālists Māris Olte.

Pieteikties sacensībām var no 12.janvāra, aizpildot pieteikuma anketu mājaslapā «Sofijaslaivas.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu