«Zelta sietiņš» un «Dzeguzīte» kopīgā koncertā sveiks Paulu jubilejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lielajā ģildē 30. janvārī notiks bērnu tautas deju ansambļa «Zelta sietiņš» un bērnu vokālā ansambļa «Dzeguzīte» kopīgs komponista Raimonda Paula jubilejai veltīts koncerts «Dāvana Maestro», informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Pitena.

Koncerta pirmajā daļā dzīvespriecīgās dejas un dziesmas ļaus simboliski ielūkoties komponista bērnībā un ceļā uz talanta un atzinības virsotnēm. Savukārt koncerta otrā daļa atspoguļos maestro ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisēs, un mazajiem māksliniekiem uz skatuves pievienosies Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris «Austrums».

Lielu daļu sava talanta Pauls veltījis tieši bērniem radītai mūzikai, tādēļ maestro iemīļotākie un ilggadējākie bērnu mūzikas izpildītāji - bērnu tautas deju ansamblis «Zelta sietiņš» un bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte» - kopā ar saviem pedagogiem gatavo krāšņu koncertprogrammu, kurā iekļautas populārākās Paula kompozīcijas bērniem.

Jau ziņots, ka vakar Pauls svinēja savu 80 gadu jubileju.

«Zelta sietiņa» un «Dzeguzītes» kopīgā koncerta idejas autore un mākslinieciskā vadītāja ir horeogrāfe Baiba Rasma Šteina, bet koncerta režisors ir Kārlis Anitens.

Koncerts «Dāvana Maestro» Lielajā ģildē sāksies plkst.16, bet biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu