Populārākās slēpošanas vietas Latvijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nezini, kur doties slēpot un izbaudīt ziemas priekus? TVNET piedāvā apskatīt populārākās slēpošanas vietas Latvijā.

 
Žagarkalns
Žagarkalns Foto: zagarkalns.lv

Slēpošana Žagarkalnā

Žagarkalns ir pilnā gatavībā uzņemt savus viesus un slēpotgribētājus. Arī Cīruļkalns pilnā platumā un Garais kalns, kā arī visa Iesācēju un Skolnieku zona. Darbojas visi kalna servisi.

Kalna darba laiks darbdienās no 15:00 dienā līdz 23:00 vakarā. Brīvdienās kalns pieejams jau no pulksten 10:00.

Pieejama inventāra noma.

 
Distanču slēpošanas trase Liepājā
Distanču slēpošanas trase Liepājā Foto: facebook.com/liepajalv

Distanču slēpošanas trase Liepājā

Slēpošanas cienītājiem Liepājas pludmalē no Dienvidu mola līdz Vaiņodes ielas galam pieejama distanču slēpošanas trase, informē Liepājas Sporta pārvaldes projektu vadītājs Mārtiņš Jansons.

Slēpošanas trasi izveidoja Liepājas Pašvaldības policijas darbinieki ar savā lietošanā esošo kvadriciklu, kuri arī nepieciešamības gadījumā veiks tās atjaunošanu.

Liepājas pilsētas domes Sporta pārvalde norāda, ka esošā sniega sega vēl dažviet ir nepietiekama, lai slēpošanas trasi varētu uzskatīt par kvalitatīvu, tomēr kopumā šī ir vēl viena iespēja liepājniekiem izkustēties un baudīt ziemu, aktīvi sportojot.

Liepājas Sporta pārvalde arī aicina iedzīvotājus izturēties saprotoši un neizbradāt slēpošanas trasi.

 
slēpju nomas punkts A.Grundmaņa stadionā
slēpju nomas punkts A.Grundmaņa stadionā Foto: facebook.com/kuldiga.tourism

Slēpošanas trase Kuldīgā

Šoziem Kuldīgā izveidota arī distanču slēpošanas trase. Tā sākas Ventspils ielas tālākajā galā, pie uzņēmuma SIA «SilJa» teritorijas. Trases garums ir 1550 metri.

No 2.janvāra darbu atsācis slēpju nomas punkts A.Grundmaņa stadionā, Īsajā ielā 4. Slēpju nomas punkts būs atvērts no otrdienas līdz svētdienai no plkst.9 līdz 20.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Distanču un kalnu slēpošana Engures rajonā

Milzkalnā ir iespēja nodarboties ar kalnu slēpošanu. Kopumā pieejamas 11 slēpošanas trases gan profesionāļiem, gan iesācējiem.

Pie Milzkalna atrodas distanču slēpošanas trase, aptuveni 600 m gara. Vakarā tā ir apgaismota un ir bez maksas. Tāpat kā kalnu slēpošanas trases, arī distanču slēpošanas trase tiek līdzināta un sagatavota, ievelkot gan špūri klasiskajam solim, gan blakus atstājot pietiekoši platu joslu slidsolim.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: PantherMedia/ScanPix

Biķernieku slēpošanas trase

Pateicoties bagātīgi uzsnigušajam sniegam, darbu Rīgā sākusi arī Biķernieku slēpošanas trase, liecina «Buru sporta» sniegtā informācija.

Biķernieku slēpošanas trasē sniega kārta ir pietiekama, lai varētu droši nodarboties ar slēpošanu. Ir izveidota trase klasiskajam solim un plata josla slidsolim.

Slēpot Biķernieku trasē varēs arī tumšajā laikā, jo trase apgaismota līdz plkst.24. Patlaban uz trasi var doties slēpot vien ar savu inventāru, jo distanču slēpju noma Biķerniekos sāks darboties tikai nedēļas otrajā pusē.

 
Foto: LETA

Šosezon Rīgā pašvaldība nodrošina divas slēpošanas trases

Rīgā jau darbojas Rīgas ziemas sporta un atpūtas parka slēpošanas trase, kas atrodas Uzvaras bulvārī 15. Pašreiz tajā jau darbojas mazais aplis 500 metru garumā, taču tiek gatavots arī lielais aplis, kas ir 1200 metrus garš.

Slēpošanas trases darba laiks ir katru dienu no plkst. 10 līdz 21, inventāra noma izmaksā 4,50 eiro stundā pieaugušajiem un trīs eiro stundā bērniem.

Pašreiz darbam tiek gatavota arī reģionālā sporta centra «Sarkandaugava» slēpošanas trase, Sarkandaugavas ielā 24. Pašlaik šī trase vēl nestrādā, bet tuvāko dienu laikā varētu sākt darbu.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Slēpošanas trase un Kaķīškalns Siguldā

Līdz ar piemērotu laikapstākļu iestāšanos Siguldā atvērta distanču slēpošanas trase Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Slēpošanai ir pieejami dažāda garuma un grūtības apļi - 1,4 km sportistiem, 1,2 km slēpošanas baudītājiem, 700 m aktīvai slēpošanai un 200 m iesācējiem.

Plānots, ka Siguldas Pilsētas trase tiks atvērta tuvākajās dienās.

Distanču slēpotājiem pieejama Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra trase, kas Siguldas ID karšu īpašniekiem pieejama bez maksas. Sporta un aktīvās atpūtas kompleksa servisa ēkā apmeklētājiem pieejama slēpju noma, serviss, dušas un pirts.

Tikmēr Kaķīškalnā, Siguldā, slēpotgribētājiem ir pieejams gan lielais, gan mazais kalns.

Lielais kalns darbdienās atvērts no pulksten 14:00 līdz 22:00, mazais kalns no 17:00 līdz 22:00.

Kalna viesiem ir iespēja nodot savu inventāru profesionālai apkopei.

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra distanču slēpošanas trase:

P: 14.00-20.00

O: 14.00-21.00

T: 14.00-20.00

C: 14.00-20.00

P: 14.00-20.00

S: 10.00-20.00

Sv: 10.00-20.00

 
Foto: LETA

Ķīšezera brīvdabas slidotava

Uz Ķīšezera, kura virsmu klāj bieza ledus kārta, no sniega attīrīts laukums slidošanai, bet atlikušo platību var izmantot slēpošanai. Kā norāda «Burusporta» pārstāvis Uvis Avens, ziemā šo vietu iecienījuši arī ledus burātāji un ziemas kaitbordisti, šeit iespējams iemācīties arī šīs nodarbes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu