Vairs nebūs spēkā Skalbes un Purvīša mantiskās autortiesības

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2016. gada 1. janvāra vairs nebūs spēkā Kārļa Skalbes un Vilhelma Purvīša mantiskās autortiesības, aģentūra BNS uzzināja biedrībā «Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība» (AKKA/LAA).

Biedrības pārstāve Ieva Kolmane skaidroja, ka turpmāk abu autoru darbus varēs izmantot, nemeklējot tiesību īpašnieku, autoru mantinieku atļauju. Par Skalbes un Purvīša darbu izmantošanu nebūs vairāk jāmaksā arī atlīdzība.

Spēkā joprojām paliks tā sauktās personiskās tiesības, kam nav laika ierobežojuma. «Izmantojot autora darbu, obligāti būs jānorāda viņa vārds. «Kaķīšu dzirnavu» autors nekad nebūs neviens cits kā Kārlis Skalbe,» skaidroja Kolmane.

Mantiskās autortiesības Latvijā ir spēkā autora dzīves laikā un 70 gadu pēc autora nāves.

Skalbe un Purvītis ir starp tiem autoriem, kas viņsaulē aizgājuši 1945. gadā. Autortiesību termiņa tecējums sākas tā gada 1. janvārī, kas seko pēc tiesību rašanās brīža, un noslēdzas tā gada 31.decembrī, kurā termiņš beidzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu