Komiķis Džeks Bleks nenobīstas no atbildības

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Slavenais komiķis Džeks Bleks atzinis, ka dalība filmā «Zosāda» («Goosebumps») ir viens no lielākajiem izaicinājumiem viņa karjerā. Tas tāpēc, ka populārās filmas scenārijs ir balstīts uz visā pasaulē zināmas tāda paša nosaukuma pusaudžu šausmu stāstu grāmatu sērijas varoņiem un notikumiem.

«Vairākas paaudzes pārzina Roberta Lorensa Staina šausmu stāstus līdz detaļām, tāpēc nevienā brīdī nedrīkstējām pieļaut paviršības. Turklāt darbs pie scenārija ilga gandrīz 23 gadus un mūsu lielais uzdevums bija spēt pārnest uz lielā ekrāna šo lielisko grāmatu unikālo dvēseli. Tā ir ļoti liela atbildība. Lielākā, kādu profesionāli esmu uzņēmies,» atzinis Džeks Bleks.

Filma «Zosāda» šobrīd ir vērojama arī Latvijas kinoteātros. Tās skatītāji ir uzsvēruši, ka spraigajam kino stāstam papildu šarmu piesķir fakts, ka filmas scenārijā kā galvenais varonis ir iekļauts pats populārās grāmatu sērijas autors - rakstnieks Roberts Lorenss Stains. Tieši viņam ir jācīnās ar briesmoņiem, kas atdzīvojas no paša sarakstīto grāmatu lappusēm un iznīcina tuvāko apkārtni. Šajā aizraujošajā cīņā iesaistās arī rakstnieka meita un pusaudzis no kaimiņu mājas.

Slavenais rakstnieks, kuram šobrīd ir 72 gadi, atklājis, ka filmas uzņemšana tikusi atlikta no gada uz gadu tāpēc, ka tās veidošanā iesaistītā komanda nespēja vienoties, kurš no stāstiem ir īpaši izceļams un ekranizējams. «Beigās izlēmām, ka nekoncentrēsimies tikai uz vienu grāmatu un stāstīsim par visām. Vienīgi aktieris Bleks teica, ka atveidošot mani krietni ļaunāku, nekā es esmu dzīvē. To viņš arī ir izdarījis,» tā filmu «Zosāda» komentē tās iedvesmas avots Roberts Lorenss Stains.

Rakstnieks Roberts Lorenss Stains tiek dēvēts arī par Stīvenu Kingu pusaudžu literatūrā. Pirmā leģendārā Roberta Lorensa Staina grāmata tika izdota 1992. gadā. Pavisam kopā ir izdotas jau 62 grāmatas. Vairākas no tām ir tulkotas arī latviski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu