Lāzertags - pirmā un vienīgā lāzeru šaujamizklaide Latvijā un Baltijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jau divus mēnešus Latvijas sirdī Siguldā atrodas Baltijā un Latvijā vienīgā lāzeru šaujamizklaižu bāze «Poligons 1». Vairums jautās, kas tas tāds ir? Īsos vārdos - Lāzertags ir drošākā šaujamizklaide, kurā var piedalīties ikviens.

Ar ko Lāzertags atšķiras no peintbola un airsofta?

Kā stāsta Lāzertaga instruktori, daudzi klienti šo jauno izklaidi salīdzina ar peintbolu vai airsoftu. Tomēr atšķirības ir:

  • Citāds šaušanas veids. Ložu vietā šauj ar lāzeru (infrasarkano staru, kas ir nekaitīgs).
  • Lāzertags ir pilnībā drošs un nekaitīgs veselībai.
  • Lāzertagu var spēlēt jebkurā vietā, laikā un telpā.
  • Lāzertagam nav spēlētāju limita. Vienlaicīgi spēlē var piedalīties gan divi, gan 200 cilvēku.
  • Precīzi šāvieni 200 metru attālumā.

Lāzertaga lāzeru sistēma ir aizgūta no armijas. Tur to sauc par «Miles» sistēmu jeb ieročiem ir piemontētas mazas kastītes, un ložu vietā šauj ar lāzeru.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Cik maksā Lāzertaga izklaide?

Par divām stundām, iekļaujot kamuflāžu, ieroci, instruktoru, kas vada spēli, Lāzertags vienam cilvēkam izmaksā vidēji 17 eiro. (Cena atkarīga, kādu ieroci izvēlies)

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kur notiek Lāzertags?

Galvenā Lāzertaga bāze atrodas Siguldā, Miera ielā 15. Tiek piedāvāti pieci kara taktisko spēļu laukumi: kazarma, angārs, bunkurs, autoparks un iesildīšanās laukums. Šie taktiskie kara spēļu laukumi atrodas bijušā Latvijas bruņoto spēku izlūku teritorijā.

Tomēr šo spēli var spēlēt arī mežā, klajā laukā, darbā, ofisā. Pilnībā jebkur! Lāzertaga izklaides bāze «Poligons 1» gatava pielāgoties un izvērtēt jebkādu klienta vēlmi.

Interesants fakts, ka Lāzertaga piedāvātie ieroči pēc skata un svara ir maksimāli pielāgoti īstajiem kaujas ieročiem. Tie sver, sākot no viena līdz pat pieciem kilogramiem.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kā notiek Lāzertaga spēle?

Cilvēki tiek sadalīti divās komandās, un instruktors dod uzdevumu jeb scenāriju: klasisko – sagrābt karogu, ieņemt kontrolpunktus, nosargāt teritoriju vai vienkārši uzveikt pretinieku komandu, utt.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pēc spēles ikviens spēlētājs saņemt pēcspēles statistiku, cik precīzi šāva, kāds ir kopējais nodarītais ievainojums, kādu ievainojumu uzņēma utt. Šī informācija tiek uzglabāta «Poligons 1» datubāzē, un jebkurā laikā ir iespēja apskatīt, kā veicas citiem, kurā vietā atrodies tu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Vairāk:

Mājaslapā

Facebook.com

Draugiem.lv

Vai pa tālruni +371 2020 7293

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu