AFI 2015. gada desmit labāko seriālu saraksts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no seriāla

Amerikāņu Filmu institūts (AFI) ir izziņojis aizvadītā gada desmit labākos seriālus. Sarakstā iekļuvis mūzikas industrijas seriāls «Empire», hakeru drāma «Mr.Robot» un komēdijseriāls «Better Call Saul». Desmit labāko seriālu sarakstu izraudzījušies kinokritiķi, kino zinātnieki, televīzijas un filmu industrijas profesionāļi, kā arī AFI fonda locekļi. Lūk, labāko seriālu desmitnieks.

 
Foto: kadrs no seriāla

10. «UnReal»

«UnReal» ir amerikāņu tumšās komēdijas seriāls, kas pirmizrādi piedzīvoja šogad, 1. jūnijā. Seriāls vēsta par kādu realitātes televīzijas šova producenti (Shiri Appleby), kuru viņas priekšniece (Constance Zimmer) spiež darīt dažādas neētiskas lietas, lai tikai realitātes šovs iegūtu maksimāli augstus reitingus. Seriāla autori ir Martijs Noksons un Sāra Ģertrūde Šapiro. «UnReal» ir saņēmis labas kritiķu atsauksmes, un tas pagarināts uz otro sezonu.

 
Foto: kadrs no seriāla

9. «Mr.Robot»

«Mr.Robot» ir amerikāņu seriāls ar drāmas un trillera elementiem, kuru radījis Sems Īsmails (Sam Esmail). Tajā galveno lomu spēlē Ramijs Maleks (Rami Malek). Seriāla pilotsērija tika demonstrēta 2015. gada 27. maijā vairākos tiešsaistes un VOD pakalpojumos un saņēma tik labas atsauksmes, ka līgums par otro sezonu tika pagarināts vēl pirms pirmās sezonas pirmizrādes televīzijas kanālā USA Network 24. jūnijā.

Seriāls ir par Eliotu Aldersonu, jaunu vīrieti Ņujorkā, kurš strādā datordrošības uzņēmumā Allsafe par drošības speciālistu. Cīnoties ar sociālo fobiju un klīnisku depresiju, Eliota domas spēcīgi ietekmē paranoja un dažādi maldi. Viņš veido attiecības ar cilvēkiem, ievācot informāciju par tiem, uzlaužot viņu e-pastus un sociālo mediju kontus. Viņu piesaista noslēpumains anarhists ar segvārdu «Mr. Robot», un Eliots pievienojas viņa hakeru komandai fsociety. Viena no viņu misijām ir atcelt visus parādus, vēršoties pret vienu no pasaules lielākajām korporācijām E Corp (ko Eliots sauc par «Evil Corp»). Šis uzņēmums ir arī Allsafe lielākais klients.


 
Foto: kadrs no seriāla

8. «Master of None»

Amerikāņu komēdijseriāls «Master of None» savu pirmizrādi piedzīvoja 6. novembrī video platformā «Netflix». Seriālu radījis Azizs Ansari un Alans Jangs. Pats Azizs spēlē galveno lomu - 32 gadus vecu aktieri Devu, kurš cenšas izsisties Ņujorkā.

 
Foto: kadrs no seriāla

7. «Homeland»

Spiegu trilleris «Homeland» («Svešais starp savējiem») ir stāsts par Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģenti (Claire Danes), kas veic izmeklēšanu saistībā ar kādu ASV jūras kājnieku, kurš bija pazudis Irākā un tiek turēts aizdomās par terorakta gatavošanu.

«Homeland» balstīts uz izraēliešu seriāla «Hatufim» («Karagūstekņi») motīviem. Seriāls ir iekarojis popularitāti ASV un tiek demonstrēts vairāk nekā 20 valstīs.

 
Foto: kadrs no seriāla

6. «Game of Thrones»

«Troņu spēle» (Game of Thrones) ir amerikāņu televīzijas drāmas seriāls, kura autori ir Deivids Benofs un D.B. Veiss. Seriāls uzņemts pēc rakstnieka Džordža R.R. Mārtina «Dziesma par ledu un uguni» (A Song of Ice and Fire) romānu sērijas, kuras pirmā daļa ir «Troņu spēle» (A Game of Thrones). Seriāls ASV tiek pārraidīts HBO televīzijas kanālā kopš 2011. gada 17. aprīļa. Pašlaik seriālam ir iznākušas piecas sezonas (50 sērijas).

Seriāls ir saņēmis pozitīvas kritiķu atsauksmes, kā arī vairākas balvas, tai skaitā astoņas Emmy balvas. Vairākus apbalvojumus ir ieguvuši seriāla aktieri.

 
Foto: kadrs no seriāla

5. «Fargo»

Kādā Minesotas štata mazpilsētiņā ierodas rūdīts algotais slepkava Lorns Malvo (Billy Bob Thornton), kuru pilnīga nejaušība saved kopā ar pilsētā dzīvojošu pilnīgu neveiksminieku, apdrošināšanas aģentu Lesteru (Martin Freeman). Šī satikšanās veicina pilnīgi negaidītus notikumus un neparedzamus atrisinājumus. Lesters maina savu lūzera dzīvi, taču arī upurē citu apkārt esošo dzīves...

Vairāku sēriju sižetu autori ir brāļi Koeni, kuru filma «Fargo» (1996. gads) arī ņemta par pamatu šim seriālam.

 
Foto: kadrs no seriāla

4. «Empire»

«Impērija» (Empire) ir amerikāņu drāmas televīzijas seriāls, kura autori ir Lī Denjelss un Denijs Strongs. Seriālu kopš 2015. gada 7. janvāra pārraida Fox televīzijas kanālā. Galvenās lomas seriālā attēlo Terenss Hauards un Taradži Hensone. Seriāla pirmā sezona bija piektā skatītākā 2014.-2015. gada televīzijas sezonā ar vidēji 17,33 miljoniem skatītāju ik sēriju.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

3. «Black-ish»

«Black-ish» ir amerikāņu ģimenes seriāls, kurā galvenās lomas spēlē Antonijs Andersons un Tresī Elisa Rosa. Seriāls vēsta par kādu vidusslāņa afroamerikāņu ģimeni.

 
Foto: kadrs no seriāla

2. «Better Call Saul»

Seriāls «Pārkāpt robežu» (Breaking Bad) iepazīstināja mūs ar otrā plāna lomu – advokātu Solu (Bob Odenkirk). Bet tagad, kad minētais seriāls ir beidzis savas gaitas, mēs tiekam aplaimoti ar šā tēla priekšvēsturi atsevišķā seriālā. «Labāk zvaniet Solam» («Better Call Saul») atraktīvo advokātu Solu atklāj it kā no jauna. Īpaši interesanti atklājas Sola attiecības ar brāli Čaku (Michael McKean) – ievērojamu advokātu, kurš nez kāpēc slēpjas tumsā un bīstas no elektriskiem un uzlādētiem aparātiem.

 
Foto: kadrs no seriāla

1. «The Americans»

«The Americans» ir amerikāņu televīzijas drāmas seriāls, kuru radījis rakstnieks, producents Džozefs Veisbergs. 2010. gadā scenārija autors sāka rakstīt stāstu par spiegu pāri. Kā saka pats scenārija autors, viņu iedvesmoja tā gada 9. jūlija notikumi, kad tika atmaskoti vairāki krievu spiegi, kuri dzīvoja ASV.

Seriāla scenārija tapšanā neatņemamu ieguldījumu devušas bijušā Valsts drošības komitejas (krieviski - KGB) arhīvu vadītāja Vasilija Mitrohina atstātās piezīmes par tā laika notikumiem un sadzīvi. Kā zināms, Mitrohins ilgi slēptos un glabātos arhīvus deviņdesmitajos gados izveda uz Rietumiem. Tas rietumvalstīm ļāva pamatīgi apspēlēt Krievijas ārējās izlūkošanas dienestu, izjaukt virkni tā plānoto operāciju, kā arī tiesāt vairākus VDK savervētos aģentus. Seriāla pamatā ir arī liela daļa patiesu notikumu ar kādu spiegu pāri - Elizabeti (Kerija Rasela) un Filipu (Metjū Raiss).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu