Mināža koncertē Angolā par spīti cilvēktiesību aizstāvju iebildumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu repere Nikija Mināža (Nicki Minaj) sniegusi koncertu Angolā par spīti tam, ka cilvēktiesību aizstāvju grupa aicināja atcelt uzstāšanos. Cilvēktiesību fonds (HRF) atklātā vēstulē norādīja, ka samaksa par Mināžas koncertu nākot no «valdības korupcijas un cilvēktiesību pārkāpumiem».

Sestdien 33 gadus vecā Mināža tomēr sniedza koncertu Angolas galvaspilsētā Luandā, ko apmeklēja vairāki tūkstoši cilvēku. Pasākumu sponsorēja telekomunikāciju kompānija «Unitel», kas daļēji pieder Agolas prezidenta Žozē Eduarda duš Santuša ģimenei.

HRF pārstāvis Tors Halvorsens pagājušajā nedēļā vēstulē aicināja Mināžu atcelt koncertu. Viņš norādīja, ka «Unitel» kontrolējot prezidenta meita Isabela duš Santuša, kura esot Āfrikas bagātākā sieviete.

Starptautiskā pretkorupcijas organizācija «Transparency International» nosauca miljardieri starp 15 lielākajiem korupcijas simboliem pasaulē.

Dus Santušas uzņēmums «Fidequity» paziņoja, ka esot neatkarīga kompānija un neizmantojot valsts līdzekļus.

Pirms kāpšanas uz skatuves Mināža tviterī publicēja fotogrāfiju, kurā pozē ar duš Santušu. «Tā ir tikai 8. bagātākā sieviete pasaulē, vismaz tā man teica pirms šīs fotogrāfijas uzņemšanas,» rakstīja Mināža. «Meiteņu spēks! Tas mani ļoti motivē!»

Bez Mināžas koncertā uzstājās vairāki vietējie izpildītāji.

Mināža nav vienīgā dziedātāja, kuru cilvēktiesību aizstāvji nopēluši par koncertu vietas un pasūtītāju izvēli. 2013. gadā par dziesmas «Happy Birthday» dziedāšanu cilvēktiesību pārkāpumos vainotajam Turkmenistānas prezidentam Gurbanguli Berdimuhamedovam tika kritizēta popmūzikas zvaigzne Dženifera Lopesa, savukārt dziedātāja Nellija Furtado 2011. gadā ziedoja labdarībai vienu miljonu ASV dolāru (920 000 eiro), ko saņēma par uzstāšanos Lībijas diktatora Muamara Kadafi ģimenei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu