Izstāžu zāle «Arsenāls» atzīta par gada labāko mākslas galeriju Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izturot konkurenci starp citām Rīgas mākslas telpām, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zāle «Arsenāls» atzīta par labāko mākslas galeriju 2015. gadā gan apmeklētāju, gan tūrisma un viesmīlības ekspertu redzējumā.

Kā informēja LNMM preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva, jau sesto gadu luksusa tūrisma žurnāls «RigaNOW!» un viesmīlības industrijas ekspertu žūrija pasniedz balvu «Platinum Platter Awards» labākajiem tūrisma galamērķiem Rīgā un Jūrmalā 22 kategorijās, apbalvojot restorānus, viesnīcas, kultūras un iepirkšanās vietas u.c. Uzvarētājus nosaka gan apmeklētāju - tūristu un ārvalstu biznesa pārstāvju - balsojums, gan ekspertu komandas vērtējums.

LNMM izstāžu zāle «Arsenāls» šogad apmeklētājiem piedāvāja desmit jaunas izstādes, tostarp tādus vērienīgus projektus kā «Purvīša balva 2015», «Kēlera balvas 2014» laureāta Jasa Kaselāna personālizstādi «Leļļu laukums», 5.Rīgas starptautiskās tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennāles «Tradicionālais un laikmetīgais» galveno ekspozīciju «Daudzveidība vienotībā/Diversity&Unity», Annas Salmanes un Kriša Salmaņa izstādi «Dziesma», Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē Kultūras programmā īstenoto izstādi «Edvards Steihens. Fotogrāfija», gadu noslēdzot ar plašo ekspozīciju «Akvarelis Latvijā. 19.-21.gadsimts».

Muzeja izstāžu un pasākumu piedāvājums piesaista ne tikai vietējo kultūras un mākslas cienītāju auditoriju, bet arī ievērojamu ārzemju viesu interesi. «Arsenāla» ārvalstu apmeklētāju īpatsvars pēdējo divu gadu laikā gandrīz četrkāršojies, pauda Sujunšalijeva.

Žurnāls «RigaNOW!» 12 gadu laikā kļuvis par vadošu barometru izcilības izvērtēšanā viesmīlības nozarē Eiropas līmenī, izvirzot 15 konkrētus izcilības kritērijus, tostarp produkta vai pakalpojuma vērtība un unikalitāte, radošums, klientu apkalpošanas kvalitāte, telpu iekārtojums. 2015.gada balvas žūrijā darbojās «Grand Palace Hotel» ģenerāldirektors un reģionālais direktors Bernards Loevs, «Radisson Blu Latvija Hotel» ģenerāldirektors un «Carlson Rezidor Hotel Group» Baltijas reģiona direktors Maikls Jakobi un «Clarion Collection Hotel Valdemars» ģenerāldirektore Helēna Holgersone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu