Jāņa Ozola 7 iedvesmu avoti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ik svētdienu 360TV ekrānos «Kultūras domnīcā» tā vadītājs Jānis Ozols tiekas ar dažādiem ar kultūru saistītiem cilvēkiem, studijā diskutējot par aktualitātēm nozarē. Bet kādi kultūras notikumi ceļ spārnos pašu Jāni? TVnet lasītājiem Jānis atklāj septiņas kultūras lietas, kas viņu iedvesmo.

Grāmata - Laima Muktupāvela BRĀLIBRĀLI. Grāmata par izcilajiem kordiriģentiem Imantu un Gido Kokariem.

Iedvesma un mans motivators.

Kino – «Forest Gump». Mīļākā filma ‘ever’. Zinu, ka daudziem tieši šī ir pati mīļākā filma. Mani vienkārši emocionāli uzrunā šis vientiesīgais un veiksmīgais cilvēks, kurš ar savu labo enerģiju, pats neapzinoties, var paveikt tik daudz!

Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš ar fragmentu no izrādes "Latviešu stāsti" piedalās pasākumā "Latviešu nacionālās braukšanas īpatnības" Jaunajā Rīgas teātrī
Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš ar fragmentu no izrādes "Latviešu stāsti" piedalās pasākumā "Latviešu nacionālās braukšanas īpatnības" Jaunajā Rīgas teātrī Foto: LETA

Teātra izrāde – «Latviešu stāsti» (JRT). Laikam esmu tāds sentimentāls, jo kaut kas līdzīgs «Forest Gump» stilam, tikai šoreiz par mums, latviešiem. Patiesi, jutīgi un trāpīgi par mums.

Izstāde - pat divas. Bija tas gods, esot Sidnejā (Austrālijā), apmeklēt Pikaso izstādi. Ļoti patika. Un tepat Latvijā pirms pāris gadiem biju uz Kārļa Padega izstādi. Abi kungi mani caur savām gleznām uzrunāja kā personības, tas arī bija mans lielas saviļņojums un pārdzīvojums.

Toms Henks
Toms Henks Foto: AP/Scanpix

Aktieris - Toms Henks. Nezinu nevienu sliktu filmu, kurā šis aktieris būtu filmējies. Izcils.

Fredijs Merkūrijs
Fredijs Merkūrijs Foto: AP/Scanpix

Dziedātājs - Fredijs Merkūrijs. Manuprāt, vēl joprojām nav piedzimis izcilāks dziedātājs par šo. Par Frediju sāku fanot jau skolas laikā, un arī tagad, izdzirdot «Queen», vienmēr uzgriežu radio skaļāk!

Dziedātāja - Laura Jēkabsone. Skaistākā soprāna īpašniece un brīnišķīga mana kolēģe gan korī MASKA, gan 360TV. Laura ir arī komponiste, un viņas komponēto mūziku varēs dzirdēt 20. decembrī plkst. 19:00 Rīgas Doma baznīcā koncertā «ZieMaskaSvētki» ar mani pie diriģenta pults. Nedrīkst palaist garām!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu