«Bada spēles» notur 1. vietu. «Jūras sirdī» neveiksmīgs starts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Rona Hovarda (Ron Howard) jaunākā piedzīvojumu filma «Jūras sirdī» («In the Heart of the Sea») ar Krisu Hemsvortu («Atriebēji», «Sacīkste») galvenajā lomā diemžēl startējusi pieticīgi un nav spējusi gāzt no Ziemeļamerikas kinoteātru topa 1. vietas filmu «Bada spēles: Zobgaļsīlis. 2. daļa» («The Hunger Games: Mockingjay - Part 2»), kas ir pēdējā daļa «Bada spēļu» franšīzē.

«Bada spēles» iekasēja 11,3 miljonus dolāru, bet «Jūras sirdī» - 11.

Piedzīvojumu filma «Jūras sirdī», kuras budžets ir aptuveni 100 miljoni, vēsta par patiesiem notikumiem, kas 1820. gada ziemā norisinājās Klusajā okeānā. Jaunanglijas vaļu zvejas kuģi «Eseksa» kārtējo medību laikā sadragā milzīgs valis, atstājot apkalpi glābšanas laivās dreifējam tūkstošiem jūdžu attālumā no mājām. Pārvarot vētras, badu, paniku un izmisumu, izdzīvojušie vīri pārvērtē savus uzskatus par ētiku, dzīvības vērtību un savu arodu, kamēr kapteinis meklē ceļu atklātajā jūrā, bet viņa palīgs turpina lolot cerību nogalināt milzīgo vali.

Filma uzņemta pēc amerikāņu rakstnieka Nataniela Filbrika 2000. gadā publicētā romāna motīviem. Šie paši notikumi kalpojuši par iedvesmu arī Hermaņa Melvila pasaulslavenajam daiļdarbam «Mobijs Diks», kas pieskaitāms amerikāņu literatūras stūrakmeņiem.

Galvenajās lomās: Kriss Hemsvorts, Bendžamins Volkers («Abrahams Linkolns: vampīru mednieks»), Kilians Mērfijs («Tumšais bruņinieks atgriežas») un Bens Višovs («Operācija «Skyfall«», «Parfīms: Stāsts par kādu slepkavu»).

3. vietu ieņēmusi Pixar studijas animācijas filma «Labais dinozaurs» («The Good Dinosaur»). Iekasēti 10,5 miljoni. Animācijas lentes «Labais dinozaurs» stāsta pamatā draudzība starp akmens laikmeta puišeli un jaunu apatozauru.

Latvijas kinoteātros no 2016. gada 8. janvāra.

Foto: publicitātes

4. vietā boksa drāma «Krīds: Rokija mantojums» («Creed»), kurā uz lielā ekrāna atgriežas Silvestra Stallones (Sylvester Stallone) ikoniskais Rokijs. Filma iekasējusi 10,1 miljonu dolāru. Sporta drāma paver jaunu lappusi stāstā par leģendāro boksa čempionu Rokiju Balboa.

Top5 noslēdz Ziemassvētku šausmu komēdija «Krampus». Komēdijas ar fantāzijas un šausmu elementiem galvenais varonis Krampus Ziemassvētkos apciemo tos, kuri ir bijuši nepaklausīgi, lai sodītu par slikto uzvedību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu