ASV Kinoaktieru ģildes balvu nominācijās dominē «Trumbo» un «House of Cards»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas/ publicitātes foto

Trešdien izziņotajās ASV Kinoaktieru ģildes balvu nominācijās dominēja biogrāfiskā filma «Trumbo» («Trambo») par amerikāņu scenāristu Daltonu Trambo, kā arī politiskais seriāls «House of Cards» («Kāršu nams»).

Kinolente «Trambo» nominēta trīs kategorijās. Tā pretendē uz apbalvojumu par labāko aktieru sastāvu, kamēr galvenās lomas atveidotājs Braiens Krenstons nominēts labākā aktiera kategorijā, bet Helēna Mirena varētu saņemt labākās otrā plāna aktrises balvu.

«Trumbo» vēsta par Holivudas scenāristu Trambo, kurš 1947.gadā ar vēl vairākiem citiem māksliniekiem iekļuva melnajā sarakstā, jo atteicās liecināt ASV Kongresā par komunistisko propagandu amerikāņu filmās.

Mirena ASV Kinoaktieru ģildes balvām šoreiz nominēta divas reizes - gan par «Trumbo», gan arī kinolenti «Woman in Gold», kurā spēlē galveno lomu.

Labākā kinoaktiera balvai bez Krenstona izvirzīts Džonijs Deps par tēlojumu gangsteru filmā «Black Mass» («Melnā mise»), kinolentes «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») aktieris Leonardo di Kaprio, Maikls Fasbenders par kompānijas «Apple» dibinātāja lomu filmā «Steve Jobs» («Stīvs Džobss») un Edijs Redmeins, kurš drāmā «The Danish Girl» («Dāņu meitene») spēlē transseksuāli.

Savukārt sieviešu kategorijās nominēta Keita Vinsleta par lomu lesbiešu drāmā «Carol» («Kerola»), kinolentes «Room» («Istaba») aktrise Brī Lārsona, Helēna Mirena par galveno lomu filmā «Woman in Gold», filmas «Brooklyn» («Bruklina») galvenās lomas atveidotāja Serša Ronana un Sāra Silvermane par kinolenti «I Smile Back».

Televīzijas kategorijās visvairāk nomināciju ieguva straumēšanas pakalpojuma «Netflix» seriāls «House of Cards». Galveno lomu tēlotāji Kevins Speisijs un Robina Raita nominēti labāko televīzijas aktieru balvām, kā arī seriāls pretendē uz apbalvojumu par labāko aktieru saspēli dramatiskā seriālā.

ASV Kinoaktieru ģildes balvu nominācijas ir pirmais lielais paziņojums Holivudas balvu sezonā, kas februārī noslēgsies ar ASV Kinoakadēmijas balvu jeb «Oskaru» ceremoniju.

Tiek uzskatīts, ka pēc Kinoaktieru ģildes izvēles var spriest par iespējamajām «Oskara» balvas nominācijām un uzvarētājiem, jo apmēram 20% no ASV Kinoakadēmijas 6000 locekļiem ir arī Kinoaktieru ģildes dalībnieki.

ASV Kinoaktieru ģildes balvām izvirzītos aktierus, seriālus un filmas paziņo diennakti pirms «Zelta globusa» balvu nominācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu