Lūsēna jaunajā svētku programmā Muktupāvels atgriežas pie vijoles spēlēšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Komponists Jānis Lūsēns radījis 12 pilnīgi jaunas dziesmas, kas apkopotas albumā «Kad mīlestība dzimst» un kuru izpildīšana uzticēta divu skaistu balsu īpašniekiem Ancei Krauzei un Zigfrīdam Muktupāvelam, kurš albumā ne tikai dzied, bet arī spēlē vijoli.

Kā albuma prezentācijā sacīja Muktupāvels, piedaloties Lūsēna jaunajā Ziemassvētku programmā, viņš ir īpaši priecīgs par trīs lietām, proti, par to, ka Lūsēns radījis jaunas dziesmas, par to, ka ir iespēja dziedāt ar Krauzi, jo tā ir īsta baudāt dziedāt kopā ar šo dziedātāju, kā arī par to, ka atkal ir iespēja spēlēt vijoli. Lai šajā Ziemassvētku programmā spēlētu vijoli, mūziķis īpaši trenējies.

Savukārt komponists pastāstīja, ka, gatavojot Ziemassvētku programmu, viņa klusā vēlēšanās bijusi, lai ikviena mājās atgrieztos muzicēšanas stils, kad visi sanāk kopā un katrs spēlē savu mūzikas instrumentu. «Lai arī mūziķi uzstāsies klausītājiem koncertzālēs, ceru, ka viņu klusinātā spēle spēs radīt mājas sajūtu,» piebilda Lūsēns.

Ziemassvētku programmā, kurai dots tāds pats nosaukums kā nupat klajā nākušajam dziesmu albumam, izskanēs ne tikai jaunās dziesmas, bet arī dziesmas, bez kurām nav iedomājami Ziemassvētki, piemēram, «Nakts» un citas.

Jaunās dziesmas komponists radījis, iedvesmojoties no latviešu klasiķu Annas Brigaderes, Jāņa Poruka, Kārļa Skalbes un Kārļa Krūzas, kā arī šodienas autoru dzejas. Producents Aigars Dinsbergs ir pārliecināts, ka divas no albumā iekļautajām dziesmām jau visai drīz skandēs arī bērni. Šīs dziesmas ir «Maza zila zīlīte» un «Pīrāgs», kuru vārdu autori ir dzejniece Inese Zandere.

Ziemassvētku programma «Kad mīlestība dzimst» kopumā piedāvās 14 koncertus - 17. decembrī Madonas kultūras namā, 18. decembrī Valmieras kultūras centrā, 19.decembrī Jelgavas Svētās Annas baznīcā, 20. decembrī Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», 21.decembrī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti», 22. decembrī Rīgas Domā, 23. decembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis», 25.decembrī Kuldīgas Svētās Annas baznīcā, 26. decembrī Latgales vēstniecībā «Gors» un 27. decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā.

Ar šo programmu pēc ilgāka laika uz skatuves atkal būs redzama dziedātāja Ance Krauze. Viņa stāstīja, ka ir priecīga atkal būt uz skatuves. Dziedātājas prioritāte tagad ir ģimene un viņas trīs meitas, tādēļ nākas izvēlēties, kādos projektos piedalīties.

Komponists Jānis Lūsēns piedalās savas jaunās Ziemassvētku programmas koncerttūres un dziesmu albuma "Kad mīlestība dzimst..." prezentācijas pasākumā muzikālajā restorānā "Happy days&nights"
Komponists Jānis Lūsēns piedalās savas jaunās Ziemassvētku programmas koncerttūres un dziesmu albuma "Kad mīlestība dzimst..." prezentācijas pasākumā muzikālajā restorānā "Happy days&nights" Foto: Ieva Lūka/LETA

«Izvēlējos šo programmu mūzikas dēļ. Noklausījos un sapratu, ka man tur ir jābūt. Prieks ir sastrādāties gan ar Muktupāvelu, kurš man kā mazai meitenītei bija elks, gan ar mūziķu ansambli, no kuriem katrs savā jomā ir profesionālis,» atzina dziedātāja.

Ziemassvētku programmai Lūsēns izveidojis īpašu Ziemassvētku orķestri, kurā bez paša komponista spēlē arī ģitārists Aivars Gudrais, basģitārists Jānis Lūsēns juniors, perkusionists Harijs Gūtmanis, flautiste Evija Mundeciema, akordeoniste Marita Karpa un čellists Krišjānis Gaiķis.

Dinsbergs informēja, ka ikvienā no Ziemassvētku koncertiem kopā ar mūziķiem un abiem dziedātājiem uzstāsies arī kori. Lai izraudzītos to kori, kas varēs piedalīties šajos koncertos, katrā pilsētā starp koriem notikusi sīva cīņa.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmajiem Ziemassvētku programmas «Kad mīlestība dzimst» koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās. Interese par koncertu ir ļoti liela, jo izsludināti jau četri papildkoncerti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu