Kinoteātros: «oskarotā» režisora Rona Hovarda kārtējais meistardarbs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau šo piektdien, 4. decembrī, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt biogrāfisko drāmu meistara, «oskarotā» režisora Rona Hovarda jaunāko filmu «Jūras sirdī» («In the Heart of the Sea»). Tā emocionāli piesātināti atspoguļo vēsturiskos kuģa «Eseksa» katastrofas notikumus, kas kalpojuši par iedvesmu arī kulta rakstnieka Hermana Melvila pasaulslavenajam romānam «Mobijs Diks jeb Baltais valis».

Kino drāmas «Jūras sirdī» scenārija pamatā gan ir izmantots cits literatūras dižpārdoklis - pirms piecpadsmit gadiem izdotais, vairākkārtīgi apbalvotais rakstnieka Nataniela Filbrika romāns «Jūras sirdī: vaļu zvejas kuģa «Eseksa» traģēdija». Tas vēsta par patiesu izdzīvošanas drāmu Klusajā okeānā 1820. gada ziemā, kad vaļu zvejas kuģa «Eseksa» apkalpe 21 cilvēka sastāvā cerēja pārspēt iepriekšējos rekordus un apliecināt savu vīrišķību, pārvedot mājās pēc iespējas vairāk vaļu tauku. Taču liktenis lēma citādāk. Medību laikā kuģi sadragāja milzīgs valis, liekot apkalpei glābšanas laivās dreifēt tūkstošiem jūdžu attālumā no mājām. Pārvarot vētras, paniku un izmisumu, kā arī bada dēļ izšķiroties par kanibālismu, izdzīvojušie vīri pārvērtēja savus uzskatus par ētiku, dzīvības vērtību un savu arodu.

Tieši filma «Jūras sirdī» ir iemesls, kādēļ pagājušajā gadā par seksīgāko vīrieti pasaulē atzītais aktieris Kriss Hemsvorts šogad publiku biedēja ar neticamām vizuālām izmaiņām, proti, viņš mēnešiem ilgi neskuva bārdu, negrieza matus un zaudēja svaru līdz tādai pakāpei, ka aktiera ķermeni rotāja izteiksmīgi kaulu reljefi. Kriss Hemsvorts tikai pirms pāris dienām publiski atklāja, ka, gatavojoties savai lomai filmā «Jūras sirdī», viņam bija jāietur drastiska diēta, kas dienā ļāva uzņemt vien 500 kaloriju.

Par vienu no gada episkākajiem kino darbiem uzskatītās filmas «Jūras sirdī» režisors Rons Hovards aktieriem noteicis tik drastisku diētu, lai grandiozā projekta rezultāts būtu pēc iespējas reālistiskāks. Papildu dramatismu šaušalīgajam izdzīvošanas stāstam piešķir arī meistarīgie specefekti un 3D formāts.

Režisors Rons Hovards iepriekš ir režisējis tādus kino meistardarbus kā «Brīnišķais prāts» («A Beautiful Mind»), «Apollo 13», «Frosts pret Niksonu» («Frost/Nixon») un «Da Vinči kods» («The Da Vinci Code»)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu