Ojāram Vācietim 82!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: vaciesamuzejs.asp.lv

Šodien (13.11.) Ojāra Vācieša muzejā ar sarunām un fotoizstādi tiks svinēta dzejnieka 82. dzimšanas diena, informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāve Sandra Zobena.

Plkst.17 būs iespēja tikties ar dzejnieka dēlu Žani Vācieti un noskatīties videomateriālu par Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas piemiņas memoriāla atklāšanu, bet pēc tam sekos «Savējo sarunas par dzeju un dzīvi» ar divu māsu - žurnālistes, Atmodas laika personības Elitas Veidemanes un dziedātājas, aktrises un horeogrāfes Raimondas Vazdikas piedalīšanos.

Pasākuma apmeklējums būs bez maksas.

Tāpat no šodienas līdz 11. janvārim muzejā būs skatāma fotomākslinieka Ata Ieviņa izstāde «Literārā dzīve no septiņdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem».

Fotomākslinieks Ieviņš savā radošajā mūžā ticies ar daudziem radošās inteliģences pārstāvjiem, viņa arhīvā ir Latvijā pazīstamu literātu, mākslinieku, mūziķu fotogrāfijas. Daļa no šī unikālā fotomateriāla glabājas O.Vācieša muzeja krājumā.

Ieviņš ir fotografējis Vācieti, ciemojies pie viņa Pārdaugavā, 1983. gadā kopā ar dzejnieku veidojis vidi, lai pēc tam taptu atvērums žurnālā «Liesma». Tie ir īpaši kadri, pēdējais Vācieša dzīves gads. Fotoattēli no šī izdevuma redzami izstādē.

Citi fotoizstādē aplūkojamie literāti ir Vācieša līdzgaitnieki, kas veidojuši latviešu kultūras ainavu 20.gadsimta 70.-90. gados.

Fotoattēlu kompozīcija veidota digitālās kolāžas tehnikā, izmantojot dokumentālus materiālus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu