Sabiedrības krējums apmeklē tehnoloģiju mākslas pop-up izstādi «Superconduction»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vadims Bazalijs

5. novembrī norisinājās mūsdienu tehnoloģiju mākslas pop-up izstādes «Superconduction» svinīgā atklāšana. Tā apvienoja vadošos tehnoloģiju māksliniekus no visas pasaules.

«Superconduction» ir metafora tehnoloģijām, kuras pārkāpj komunikāciju robežas un apvieno cilvēkus. Un, protams, tehnoloģiju un mākslas saskarsmes idejai, kas, pateicoties tehnoloģijām, paver ceļu sociālajiem atklājumiem un komunikācijai. Jaunās realitātes atspoguļo zinātnes mākslu, kur mākslinieki strādā līdzās zinātniekiem, piedalās pētījumos un pat nāk klajā ar zinātniskajiem atklājumiem.

Pirms izstādes atklāšanas viesi pulcējās pirmajā no telpām, kurā klausījās izstādes rīkotāju uzrunas, dzēra šampanieti, ēda austeres un gatavojās doties desmit dažādu mākslas un zinātnes salikumu baudīšanā.

Viesu vidū bija dažādi modes blogeri, tērpu dizaineri, Rīgas modes nedēļas rīkotāja Jeļena Strahova, uzņēmēja Svetlana Leva, bijušā deputāta Valda Birkava mīļotā sieviete Marina Dianova, «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, Latvijas Riska kapitāla asociācijas valdes priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis ar Irinu Pigozne, «Swedbanka» valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, «Rietumu banka» viceprezidents Renāts Lokomets un daudzi citi.

Viesi izstaigāja vairākos stāvos izvietotās instalācijas, kuras parādīja, kā vizualizē saules magnētisko vētru, kura norisinās Zemes augšējā atmosfērā un cilvēkam nav saredzama, kā atbrīvo kristālus no to ierastās pusvadītāju funkcijas tranzistoros un mikroshēmās. Instalācijā neapstrādāti silīcija karbīda kristāli savienoti ar smalku adatu, tādējādi tiem pārtopot par pusvadītājiem, kā rezultātā kristāls izstaro gaismu.

Izstaigājuši izstādi, viesi devās lejā uz neoficiālo daļu, turpināja baudīt gardas uzkodas, dažādus alkoholiskos dzērienus un pārrunāt redzēto, izsakot cits citam savu viedokli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu