Grega dienasgrāmatu autors brauc uz Rīgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ja jūsu bērns lasa Grega dienasgrāmatas, Apgādam Zvaigzne ABC ir divi lieliski jaunumi: šodien visā pasaulē (arī Latvijā!) iznāk Grega dienasgrāmatu desmitā daļa ar nosaukumu «Vecā skola». Grega autors Džefs Kinnijs dodas pasaules tūrē un 8. un 9. decembrī viesosies Rīgā.

Šodien, 3. novembrī, jaunā grāmata vienlaikus iznāk visās valstīs, kas izdod «Grega dienasgrāmatas», arī Latvijā, Apgādā Zvaigzne ABC. Tā kā rakstnieks nolēmis ar 10. grāmatu pabeigt sēriju par Grega piedzīvojumiem, viņš dodas pasaules tūrē, apmeklējot 15 pilsētas piecos kontinentos (Londonu, Ņujorku, Bostonu, Tokiju, Pekinu, Sidneju, Madridi, Lisabonu, Frankfurti, Atēnas, Stambulu, Bukaresti, Amsterdamu, Riodežaneiro un Rīgu).

Džefa Kinnija «Grega dienasgrāmata» (Diary of Wimpy Kid) šobrīd pasaulē izdota vairāk nekā 164 miljonos eksemplāru un tulkota vairāk nekā 60 valodās, padarot viņu par pasaulē slavenāko mūsdienu bērnu rakstnieku.

«Grega festivāls» visā pasaulē risināsies dažādos veidos, aktīvi iesaistot arī grāmatu fanus. Latvijā Džefu Kinniju varēs sastapt divas dienas – 8. un 9. decembrī. Visās pilsētās Dž. Kinnijam seko filmētāju komanda no ASV, kas iemūžina šo pasaules tūri – filma tiks rādīta turpmāk viņa rīkotajos pasākumos, kā arī tiks ievietota youtube u.c.

8. decembrī sagaidīsim Džefu Kinniju un viņa komandu lidostā Rīga (13.35 ar Air Baltic reisu no Amsterdamas). Turpat lidostā notiks preses konference. Aicinām arī Grega fanus uz lidostu sagaidīt iemīļoto rakstnieku.

«Vecā skola»
«Vecā skola» Foto: publicitātes

9. decembrī notiks «Grega festivāls» Latvijas Nacionālajā bibliotēkā! Japānas bērni jau ir izpirkuši visas biļetes uz tikšanos Tokijā, bet latviešu bērniem ir iespēja tikšanos apmeklēt, piedaloties konkursā! Lai piedalītos tajā, dodies uz tuvāko bibliotēku vai meklē informāciju www.lnb.lv!

Ar Džefa Kinnija «Grega dienasgrāmatu» un tās galveno varoni Gregu Hefliju ir sākusies jauna ēra bērnu un pusaudžu literatūrā! Pusaudži, īpaši jau puikas, atkal lasa grāmatas! Kopš pirmās pārdošanas dienas 2011. gadā arī Latvijā «Grega dienasgrāmata» un tās turpinājumi atrodami pārdotāko grāmatu TOP 10 sarakstos. Bērnu žūrijas 5.-7. klašu grupā 2011. un 2012. gadā absolūts favorīts, saņemta Lielā lasītāju balva (Latvijas bibliotēku aptauja – statistika par visvairāk pieprasītajām grāmatām) 2012., 2013., 2014. gadā pirmā vieta tulkotās bērnu literatūras grupā.

Džefs Kinnijs ir interneta spēļu veidotājs un karikatūrists, bet viņa grāmatu sērija «Grega dienasgrāmata» (Diary of Wimpy Kid) kopš pirmās grāmatas iznākšanas 2007. gadā kļuvusi par New York Times bestselleru numur viens. Džefs Kinnijs avīzē Times nosaukts par vienu no 100 ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Katra no šobrīd izdotajām deviņām «Grega dienasgrāmatas» daļām tulkotas 35 valodās; izdotas vairāk nekā 60 valstīs. Bestselleru listē grāmatas turējušās vairāk nekā 400 nedēļas (rēķiniet paši – gadā ir 52 nedēļas!)! Tapušas arī trīs filmas. Wimpy Kid ir sava oficiāla mājas lapa un fanu klubs.

http://www.wimpykid.com

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu