Iznācis vizuālo mākslu žurnāla «Studija» 104. numurs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Iznācis vizuālo mākslu žurnāla «Studija» 104. numurs. Tajā lasiet sarunu ar mākslinieku Gļebu Panteļejevu un dokumentālo filmu režisoru Vitāliju Manski, interviju ar vienu no Austrālijas ievērojamākajiem māksliniekiem Imantu Tilleru, izstādes «Datu sanesas» kuratora, viena no 50 pasaules interesantākajiem nākotnes veidotājiem Ļeva Manoviča rakstu par to, ko īsti nozīmē reprezentēt kultūru ar datu palīdzību, u. c.

Pauls Bankovskis numurā raksta par Nikolaja Rēriha ierosināto Miera paktu jeb Pax Cultura, par kuru Rērihs sācis runāt 1929. gadā. «Ir jānovērš pēdējā kara zvērību atkārtošanās, kad tika sagrautas tik lielā skaitā baznīcas, muzeji, grāmatu glabātavas un citi dārgumi, cilvēces ģēniju darbi,» rakstīja Rērihs. Pakta neatņemama sastāvdaļa bija paša Rēriha radītais Miera karogs, ar kuru būtu jāapzīmē aizsargājamās kultūras vērtības.

Rubrikā «Teorija» lasiet Aināra Kamoliņa rakstu par mākslas un zinātnes simbiozi, kā arī Mārtiņa Buclera rakstu par zinātni un fotogrāfiju.

Numura «Pērle» šoreiz Kārļa Zemdega «Sējējs». «Loģiski būtu, ka no Kārļa Zemdegas (dz. Baumanis, 1894–1963) atstātā bagātā mākslinieciskā mantojuma Raiņa un Aspazijas jubilejas gadā atkal spodrinātu tās pērles, kurās tēlnieks akmenī materializējis Raiņa garu. (..)Taču domas atkal un atkal atgriežas pie Rūjienas «Sējēja» (1939) kā Kārļa Zemdegas ētiskās stājas un profesionālās izteiksmes augstas raudzes savveida sakausējuma,» raksta Ingrīda Burāne.

Rubrikā «Viedokļi» Maija Demitere, Andris Vītoliņš un Artis Svece par Laikmetīgās mākslas pastaigu Liepājā.

Ieva Epnere. Darbs no sērijas «Paradīze jaunam cilvēkam», 60 x 74 cm, pigmenta tintes druka, 2014
Ieva Epnere. Darbs no sērijas «Paradīze jaunam cilvēkam», 60 x 74 cm, pigmenta tintes druka, 2014 Foto: publicitātes

Numurā vēl recenzijas, apskati par izstādēm, notikumiem Latvijā un pasaulē, grāmatas no LNB mākslas lasītavas u. c.

***

Žurnāla galvenā redaktore - Inga Bunkše

Mākslinieks - 22/04

Žurnālu «Studija» izdod izdevniecība «Neputns» ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Jaunāko «Studijas» numuru var iegādāties preses kioskos, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls», «Neputna» galerijā (Rīgā, Tērbatas ielā 49/51) un citur, kā arī internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

Iepriekšējie žurnāla numuri ir nopērkami «Neputna» galerijā un internetā www.neputns.lv un www.studija.lv.

Žurnāla arhīvs, informācija par abonēšanu un reklāmas iespējām – www.studija.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu