«Sinfonietta Rīga» muzicēs kopā ar diriģentu Andri Pogu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Porietis

Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» Lielajā ģildē 31. oktobrī piedāvās koncertu «Mendelszona simfonija un Šnitkes klavierkoncerts», kurā muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galveno diriģentu Andri Pogu.

Muzikālais vakars solās būt īpaši intriģējošs, jo programmā līdzās Alfrēda Šnitkes ekspresīvajam četrrocīgajam klavierkoncertam tiks uzburtas Itālijas ainavas Fēliksa Mendelszona Ceturtajā simfonijā, savukārt Gabriela Forē svīta ļaus izjust franču galma noskaņas, informēja «Sinfonietta Rīga» pārstāve Baiba Freimane.

Koncertā pie klavierēm četrrocīgā priekšnesumā saspēlēsies pianistes Agnese Egliņa un Elīna Bērtiņa. Abām mūziķēm publika uzgavilējusi jau daudzviet pasaulē. Egliņas personībā dinamiski apvienojas solistes un kamermūziķes talants, viņas skatuves priekšnesumu raksturo drosmīga temperamenta dzirksts un sievišķīgi smalka iejūtība. Savukārt Bērtiņas klavierspēlei raksturīga pasteļkrāsu sievišķība, stings tvēriens un ass prāts.

Koncerta vadība šoreiz būs uzticēta LNSO mākslinieciskajam vadītājam un galvenajam diriģentam, Eiropas un Japānas labāko orķestru pieprasītajam maestro Pogam. Viņš ir diriģents ar spožu tehniku, augstām prasībām pēc nevainojami profesionāla izpildījuma un izcilu formas izjūtu. Poga ir gaidīts viesis pie «Sinfonietta Rīga» diriģenta pults, jo sadarbībā ar viņu tiek veidotas arvien jaunas un neordināras programmas, ko piedāvāt Latvijas klausītājiem, vēstīja Freimane.

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19. Biļetes uz to var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu