Deju svētki Latvijas Nacionālajā operā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26. oktobrī plkst.19.00 uz Latvijas Nacionālās operas skatuves - deju svētki, kuros tiksies izcilākie Rīgas tautas deju ansambļi, talantīgākie horeogrāfi un deju kolektīvu vadītāji, lai godinātu latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītāju, tautas un skatuves deju lieluzvedumu veidotāju, horeogrāfi un docenti Ingrīdu Saulīti 80 gadu jubilejā koncertā «Dejā rotātā».

Gan jubilārei, gan visiem skatītājiem prieku dāvās tautas deju ansambļi - «Ačkups», «Daiļrade», «Dancis», «Gatve», «Liesma», «Līgo», «Rotaļa», «Teiksma», «Vektors», «Dzintariņš», «Teiksmiņa» un «Zelta sietiņš». Izsmalcinātā deju rakstā saaudušās redzēsim Harija Sūnas, Imanta Magones, Ulda Šteina, Ulda Žagatas, Viļa Ozola, Arvīda Donas, Aijas Baumanes, Zigurda Miezīša un Alfrēda Spuras horeogrāfijas, kā arī pašas gaviļnieces - Ingrīdas Saulītes izskoloto talantīgo horeogrāfu un deju kolektīvu vadītāju - Jāņa Ērgļa, Agra Daņiļeviča, Artas Melnalksnes, Ilzes Mažānes, Guntas Skujas un Taigas Ludboržas - radītās dejas. Koncertā mirdzēs tādas skaistākās un skatītāju iemīļotākās latviešu tautas dejas pērles kā «Sasala jūriņa», «Latviešu pāru deju svīta», «Gatves deja», «Rucavietis» un daudzas citas.

Ikvienam koncerta apmeklētājam būs iespēja izjust dejas spēku, kuru radīt iespējams tikai visiem kopā - vienā solī, vienā elpā, vienā ritmā saplūstot. Jo vairāk dejotāju, jo lielāks spēks, lielāka mirkļa burvība. Lai deja izveidotos un pastāvētu, ir nepieciešams radītājs, un latviešu dejā tāda ir Ingrīda Saulīte - talantīga horeogrāfe, tautas un skatuves deju lieluzvedumu veidotāja, deju krājumu autore un sastādītāja. Viņa dejotāju acīs ir kā paraugs, no kura dzīves pieredzi iedvesmoties, kura profesionalitātei līdzināties, no kura darba spējas smelties, kuram par visu dejas labā paveikto pateikties. Krāšņā jubilejas koncertā Latvijas Nacionālajā operā tiksies Ingrīdas Saulītes skolēni, kolēģi un ikviens dejas mīļotājs, lai uzburtu skaistus un sirsnīgus deju svētkus par godu horeogrāfes nozīmīgajai jubilejai. Daudz laimes un raitu dejas soli Ingrīdai Saulītei dzimšanas dienā!

Biļetes uz koncertu «Biļešu paradīzes» kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu