Rīgā uzstāsies «Jan Garbarek Group»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kongresu namā 21. oktobrī uzstāsies norvēģu saksofonists Jāns Garbāreks ar grupu, informē «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka.

Garbāreka radītās skaņas kļuvušas par nekļūdīgu zīmolu, un šīs skaņas kādu laiku jau uzskatāmas par kaut ko īpašāku nekā vispārīga izpratne par džezu. Daudzu gadu laikā viņš sadarbojies ar Kītu Džaretu vai veidojis inovatīvus skaņdarbus ar «The Hilliard Ensemble». Saksofonists iemantojis popularitāti ārpus visiem žanriem un robežām.

Garbāreks izvairās no iekļaušanās vienā konkrētā žanrā - viņa skaņdarbus var atrast džeza, klasiskās un populārās mūzikas topos. Jau kopš Minhenes kulta zīmola ECM pirmsākumiem viņš bijis viens no veiksmīgākajiem tā pārstāvjiem.

Kā stāsta Mihasjonoka, savās kompozīcijās un improvizācijās Garbāreks ir neticami melodiskas mūzikas pavēlnieks. Ekspansīvs skanējums svārstās no absolūta klusuma līdz ekspresīvai sajūsmai, izstarojot apbrīnojamu miera sajūtu, kura gan neļauj ieslīgt garlaicībā. Viņa koncerti tiek veidoti ļoti organiskā veidā, pieaugot spriedzes līmenim. Šī mūzika skan vienkārši un vienlaikus - sarežģīti. Mūzika skan gan svinīgi, gan izkliedēti, tā ir rotaļīga un nopietna, tā liek grimt un atvērties, tā ir kvēla, bet ne sentimentāla.

Šajā turnejā kopā ar Janu Garbāreku uzstāsies viņa ilggadējais taustiņinstrumentu spēlētājs Rainers Brīninghauss, basgitārists Juri Daniels no Brazīlijas un perkusionists Triloks Gurtu no Indijas. Šie augstākās raudzes mūziķi garantē, ka kopīgs ceļojums kļūs par nebijušu piedzīvojumu, kas piepildīts ar maģiskiem brīžiem. Nepārprotama spriedzes un vides izjūta ģenerē skaņas telpu, kas atstāj pēdas ikviena cilvēka juteklīgākajos dvēseles dziļumos.

Biļetes uz «Jan Gabarek Group» koncertu nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu