Kur slavenības smeļas siltumu un dzīvesprieku aukstajā rudenī?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Rudens, kā jau katru gadu, iestājas ar drūmām cilvēku sejām, saaukstēšanos, reizēm pat angīnu un nespēju normāli apģērbties. Slavenības atklāj, kā viņi tiek galā ar aukstumu un kur smeļas enerģiju.

Dziedātājs Roberto Meloni, kurš lielāko daļu savas dzīves ir pavadījis Sardīnijas siltajā klimatā, īpaši spēcīgi izjūt Latvijas vēsos rudeņus.

«Šogad aukstais laiks pienāca zibenīgi, vienu mirkli ir +19, jau nākamajā - 2, tas radīja grūtības izvairīties no klepojošiem cilvēkiem, vīrusiem. Mans lielākais palīgs ir milzīga šalle, kura apsedz arī galvu un ausis,» stāsta Roberto.

Parasti dzerts daudz tējas ar ingveru, bet šogad Roberto, pateicoties dziedātājiem Jenny May, Vitai Baļčunaitei un Marijai Naumovai, atklājis siltā citrona dzērienu.

«Katru rītu iespiežu krūzē daudz citrona sulas un uzleju siltu ūdeni, to visu izdzeru tukšā dūšā un pēc kādas pusstundas ēdu brokastis un dzeru rīta kafiju. Neticēsiet, bet tas strādā, jūtos daudz možāks, enerģijas pilnāks,» savu možuma recepti atklāj Roberto.

Otrs dziedātāja atklājums šoruden ir kapsulas «ImmunUp LYL», kuras iekļauj visus organismam nepieciešamos vitamīnus.

Foto: Edgars Kalmēns

Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs zina, ka tumšajos rudens vakaros sievietēm ir depresīvs noskaņojums, jo apkure vēl nav pieslēgta, bet priekšā vēl gara un auksta ziema.

«Kā saules stars šajā drūmajā laikā var būt fotosesija, tā liek sievietei justies skaistai, iekārojamai. Var paņemt pudeli un, to izdzerot, uztaisīt foršas bildes. Tas ļoti palīdz restartēties un gūt jaunas emocijas,» informē Sokolovs.

Dziedātāja Samanta Tīna piekrīt filmā «Emīla nedarbi» izskanējušajai frāzei, ka galvenais, lai kājas siltas, un tad jau viss būs kārtībā.

«Iesaku visiem nepretoties acīm redzamajam un jūtamajam, bet valkāt laika apstākļiem atbilstošu apģērbu. Ģērbjoties nepiemēroti, mēs nekādā veidā vasaru neatgriezīsim, to mums nesatikt līdz nākamajai vasarai,» smaida Samanta Tīna.

Dziedātāja Liene Greifāne godīgi atklāj, ka sevi nekā īpaši negatavo ziemai, viss, kas tiek darīts, ir ģērbšanās adekvāti laika apstākļiem un tējas dzeršana.

«Manuprāt, vasarā ir jāsaēdas daudz vitamīnu, kuri nāk no dārza, ogas, dārzeņi un jāuzkrāj vajadzīgais D vitamīns no saules. Tad organisms arī ziemas periodā būs spēcīgāks. Protams, ja cilvēks sāk just, ka slimība nāk virsū, tad iesauku brūkleņu, dzērveņu uzlējumu tējas,» savu recepti iesaka Liene.

Viena no Latvijas TOP dejotājām latīņamerikāņu deju kategorijā Viktorija Puhovika zina, ka saglabāt siltumu sirdī rudenī un arī vienmēr palīdz mīļākā nodarbe. Viņai tā ir deja.

«Jauns vai vecs, profesionāls vai amatieris, dejo valsi, džezu, nodarbojas ar deju aerobiku vai kikboksu – visi kopā mēs radām tik siltu un radošu atmosfēru deju zālē, tas tiešām palīdz tikt cauri rudens drūmajiem mēnešiem! Sports pats par sevi palīdz gan labi izskatīties, gan justies, gan arī nekad neslimot!» nosaka Viktorija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu