Fasbenders joko, ka mācījies tēlot Stīvu Džobsu no Eštona Kučera

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vācijā dzimušais īru aktieris Maikls Fasbenders joko, ka esot «pētījis Eštonu Kučeru», gatavojoties ASV tehnoloģiju giganta Stīva Džobsa lomai. Kučers spēlē galveno lomu 2013. gada biogrāfiskajā filmā «Jobs», savukārt Fasbenderam ir galvenā loma režisora Denija Boila šogad izlaistajā kinolentē «Steve Jobs».

Fasbenderam tiek prognozēta «Oskara» balvas nominācija par tēlojumu filmā. Taču viņš atklāj, ka neesot bijis pārliecināts par savu piemērotību lomai.

«Es nemaz neizskatos pēc Stīva Džobsa. Tā bija pirmā lieta, ko pateicu Denijam. Es teicu, ka aktieris Kristians Beils ir daudz līdzīgāks Stīvam Džobsam nekā es. Taču viņš atbildēja, ka tas neesot svarīgi, jo viņš vēloties aktieri ar līdzīgu enerģiju un būtību,» atceras Fasbenders.

Aktieris sacīja, ka īpaši lielu iespaidu uz viņu atstājušas tikšanās ar Džobsa kolēģiem un draugiem, tostarp «Apple» līdzdibinātāju Stīvu Vozņaku un kompānijas bijušo vadītāju Džonu Skalliju.

«Varēja redzēt, ka pat pēc nāves Džobss ir viņu dzīvēs,» norāda aktieris. «Kaut arī savstarpējās attiecības bija sarežģītas, es skaidri sajutu skumjas un mīlestību.»

Kinolentē spēlē tādi aktieri kā Keita Vinsleta, Sets Rogens un Džefs Danielss. Tā ir prominentākā no visām biogrāfiskajām filmām par Džobsu, kas iznākušas kopš viņa nāves 2011. gadā.

Filmas scenārija autors ir Ārons Sorkins. Viņš bija scenārists «oskarotajā» kinolentē «The Social Network» («Sociālais tīkls») par «Facebook» dibinātāju Marku Cukerbergu.

«Viņam pilnībā pieder ekrāns,» par Fasbendera tēlojumu filmā raksta kino industrijas žurnāls «Variety», piebilstot, ka Džobsa varonis visu filmas laiku esot bijis «ļoti nepatīkams».

«Fasbenders atspoguļo prātu, kas vienmēr ir vairākus soļus priekšā citiem,» norāda žurnāls «The Hollywood Reporter».

Filma «Steve Jobs» noslēgs Londonas kinofestivālu 18. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu