Cilvēku pārpilnība, neizturams karstums raksturo jaunā franču restorāna atklāšanu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

1.oktobrī pašā Rīgas sirdī tika atklāts jauns franču restorāns. Atklāšanas svinības tika rīkotas ar vērienu un lielu viesu pieplūdumu. Restorāna interjers ir grezns un gaumīgs. Zāles centrā ir liels bārs, kurā darbojošos bārmeņus var vērot arī no augšas, ja izvēlēsieties galdiņu balkonā. Tāds ir pirmais iespaids verot jaunā restorāna durvis.

Tomēr atklāšanas svētkos patieso restorāna franciski šarmanto atmosfēru bija grūti sajust, jo viesu bija tik daudz, ka nebija iespējams normāli pārvietoties pa restorāna telpām un, lai iegūtu glāzi vīna vai kādu uzkodu, bija teju vai jācīnās ar kādu no sabiedrības dāmām.

Jaunais restorāns bija pārcenties ar viesu aicināšanu uz atklāšanu, viesiem turpinot plūst uz restorānu nebija normāli iespējams nolikt virsdrēbes, izveidojās garas rindas, kuras vairāk nekā stundu nedomāja sarukt, tāpat notika nemitīga cīņa par tikšanu no viena zāles gala uz otru.

Klausoties dažādu skatuves mākslinieku uzstāšanos, sabiedrības dāmas, modes blogeri, kā arī īstu profesiju pārstāvji sāka cīņu par tikšanu pie bāra, nemaz nerunājot par ēdiena iegūšanu.

Ikviens zina, lai restorāna atklāšanu uzskatītu par veiksmīgu, viesiem ir jānovērtē restorāna piedāvātā ēdienkarte, šajā gadījumā notika pat ēdiena gatavošanas paraugdemonstrējumi, bet, ja nepārstāvi sabiedrības elites augstāko plauktu vai nesi gatavs cīnīties par makaronu šķīvi, ēdienu atklāšanā tā arī neredzēt.

Tāpat, ja oficianti apkalpo galdiņu, pienesot ēdienu, un kāds paliek bešā, viņam tiek apsolīts tūlīt atnest gardo maltīti, bet tas tā arī netiek izdarīts.

Jaunajā restorānā «Grande Brasserie» daudzi viesi pārliecinājās, ka jāmaksā ar precīzu naudu, jo citādi jebkāda lieluma atlikums automātiski tiek uzskatīts par dzeramnaudu un netiks atdots.

Par spīti neērtībām bija daļa viesu, kuri lieliski pavadīja laiku, satika sen neredzētus draugus, paziņas, kā nekā šis pasākums izcēlās ar daudzu sabiedrībā pazīstamu cilvēku parādīšanos, arī tādu, kuri neapmeklē visus pasākumus pēc kārtas.

Pasākumu apmeklēja dejotāja Liene Skulme, uzņēmēja Kristīne Lindenblate, dziedātāja Jenny May, dejotājs Rolands Šteinbergs, televīzijas seja Jeļena Gricuka, modes blogere Karīna Zu, mūzikas producente Elita Mīlgrāve, bijušais prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, aktrise Agnese Zeltiņa, dejotāji Viola Abramova-Mailīte un Rihards Mailītis, jogas pasniedzēja Elita Drāke, juriste Liene Stūraine, dziedātāja Olga Asmikoviča un citi.

Vēlāk nosauktās zvaigznes un pārējie apmeklētāji sāka cīņu par savu virsdrēbju atgūšanu, stāvēšanu milzīgā rindā neizturamā karstumā, kurš valda restorāna telpās.

Tomēr restorāna gaumīgais interjers un franču izsmalcinātā virtuve noteikti ir iemesls, lai šo restorānu apmeklētu vēlreiz mierīgākos apstākļos. Domājams, ka restorānu novērtēs īsti gardēži un Francijas kultūras un virtuves cienītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu