Kāpēc grupa «Astra the 22`s» pārvietojas ar īstiem ieročiem rokās? (28)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Gāliņa

Grupa «Astra the 22`s» 10.septembrī filmēja savu jauno videoklipu dziesmai «Blue venom». Klipa filmēšana aizņēma veselas septiņpadsmit stundas un video tika filmēts dažādās lokācijas vietās.

Grupa «Astra the 22`s» 4.septembrī prezentēja savu pirmo EP albumu «Blue venom», jaunieši nesnauž un nebauda albuma izdošanas lielisko sajūtu, bet uzreiz metas klipa filmēšanā, kā nekā laiks, kad abi mūziķi atrodas vienā valstī ir jāizmanto pilnībā.

Grupas dalībniece, mūzikas un vārdu autore Kerija ir no Latvijas, bet grupas mūzikas autors, ģitārists un producents Ēriks ir Amerikas pilsonis.

Klipa filmēšanai jaunieši izlēma doties izbraukumā uz Jaunpili, kur arī pa ceļam, dažādās vietās, tika filmēts videoklips.

Viss sākās ar apstāšanos viesu namā, kur filmēja klipa sākumu, to kā Ēriks un Kerija dodas ceļā uz pili, lai savā īpašumā iegūtu zilo indi.

Klipa filmēšanas sākums jau radīja lielu jautrību filmētājiem, jo Kerija nezinot ko nozīmē vārds «spolēt» piekrita braukt automašīnā, kura veica dažādus trikus, ātri braucot pa lielceļu. Meitene no automašīnas izkāpa bāla un paziņoja, ja zinātu, ko nozīmē «spolēšana» būtu divreiz padomāju, piekrist vai nē.

Vēlāk arī pašam Ērikam bija jāsēžas pie retro automašīnas stūres un jābrauc, tas radīja nevienu vien jautru momentu, jo Amerikā visi braukā ar automātisko ātruma kārbu, bet vecajās sporta automašīnās ir tikai un vienīgi manuālā kārba.

Mācoties braukt ar manuālo ātruma kārbu mūziķis ar reto automašīnu iebrauca grāvī un klipa filmētājiem bija jādabū no tā ārā automašīna.

Vēlāk gan Ēriks lieliski iemācījās braukt un vadīja sporta automašīnu, gluži kā piedzimis tajā.

Nākamā un pēdējā lokācijas vieta bija Jaunpils, kurā grupa filmēja gan dienas laikā, gan naktī.

Jaunieši devās pilī ar ieročiem, īstu gāzes pistoli un īpašiem automātiem, lai iegūtu zilo indi.

Arī pilī neiztikt bez atgadījumiem, uz zemes nokrita kamera, filmēšana bija apdraudēta, bet beigu beigās, saliekot visas kameras daļas kopā, tā atsāka darboties.

Pilī Kerijai un Ērikam ceļu mēģināja aizšķērsot dažādas ēnas, kuras pārītis veiksmīgi iznīcināja.

Pēc klipa filmēšanas ceļā uz Rīgu mākslinieki knapi spēja noturēt vaļā acis, tik nogurdinošs bija filmēšanas process.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu