Klūnijs saņems goda «Zelta globusa» balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Augstu novērtētajam amerikāņu aktierim, režisoram un producentam Džordžam Klūnijam tiks pasniegta goda «Zelta globusa» balva par ieguldījumu kino industrijā, pirmdien paziņoja pasākuma rīkotāji. 53 gadus vecā Klūnija sasniegumi tiks godināti «Zelta globusu» pasniegšanas ceremonijā janvārī. Viņam pasniegs kinorežisora Sesila Demila vārdā nosaukto apbalvojumu.

Holivudas Ārzemju preses asociācijas (HFPA) prezidents Teo Kingma norādīja, ka balva piešķirta par Klūnija «izcilo ieguldījumu abās kameras pusēs».

Klūnijs divas reizes ticis apbalvots ar prestižo ASV Kinoakadēmijas balvu jeb «Oskaru». Viņš ieguvis arī trīs «Zelta globusa» apbalvojumus, tai skaitā kā labākais aktieris 2012. gada drāmā «The Descendants» («Pēcnācēji») un piedzīvojumu komēdijā «O Brother, Where Art Thou?» («Ak, brāli, kur esi tu»).

Šogad iznāca piektā Klūnija režisētā kinolente «The Monuments Men» («Relikviju mednieki»). Viņa nākamais projekts būs filma «Hack Attack» par slavenību telefonsarunu noklausīšanās skandālu.

Sesila Demila balva nosaukta par godu Holivudas režisoram, kura karjera aptvēra gan mēmā, gan skaņu kino ēras. Pagājušajā gadā tā tika piešķirta režisoram Vudijam Alenam, kurš nebija ieradies pasniegšanas ceremonijā. Viņa vietā godalgu pieņēma aktrise Daiena Kītone.

Iepriekš tā pasniegta aktieriem Džodijai Fosterei, Morganam Frīmenam un Robertam de Niro, kā arī režisoriem Stīvenam Spīlbergam un Mārtinam Skorsēzem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu