Pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos 12 jaundarbi projektā «Dzintara ceļš»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 16. septembrī, plkst.19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē Valsts akadēmiskā kora «Latvija» izpildījumā savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos 12 jaundarbi projektā «Dzintara ceļš», informē kora «Latvija» producente Ieva Vītiņa. Projekts apvieno dzeju, ko radījuši laikmetīgās dzejas meistari no 12 Eiropas valstīm, ar latviešu komponistu mūziku.

Koncertā tiks prezentēts arī albums/dzejas grāmata «Dzintara ceļš», kurā ieskaņotas visas 12 dziesmas, kā arī lasāmi dzejoļi oriģinālvalodā un to atdzejojumi. Koncertā būs iespējams arī klausīties, kā dzintara dzejoļi izskan pašu dzejnieku lasījumā viņu dzimtajā valodā. Notikuma režisors ir Varis Klausītājs.

Projektā «Dzintara ceļš» tika veikti pasūtījumi 12 dzejniekiem radīt darbus par dzintara simbolisko nozīmi viņu tautu kultūrā un vēsturē. Dzejnieki tika izraudzīti no 12 dažādām valstīm, caur kurām agrāk gājis vēsturiskais Dzintara ceļš. Latviju šajā projektā pārstāv dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kura dzejai mūziku rakstījis komponists Ēriks Ešenvalds.

Dzeju šim projektam rakstījis arī Donāts Petrošus no Lietuvas, Dragana Tripkoviča no Melnkalnes, Angeliki Dimuli no Grieķijas, Efe Dujans no Turcijas, Tadeušs Dombrovskis no Polijas, Petrs Borkovecs no Čehijas, Ticiāna Koluso no Itālijas, Denešs Krušovskis no Ungārijas, Andrejs Seņkovs no Krievijas, Ostaps Slivinskis no Ukrainas un Volfgangs Hermans no Austrijas. Kā komponisti projektā iesaistījušies Mārtiņš Viļums, Juris Ābols, Gundega Šmite, Jānis Aišpurs, Jēkabs Jančevskis, Juris Vaivods, Imants Zemzaris, Raimonds Tiguls, Georgs Pelēcis, Līga Celma un Selga Mence.

Koncertā ieeja būs ar bezmaksas ielūgumiem, kurus varēs saņemt Latvijas Nacionālās bibliotēkas reģistratūrā 16. septembrī no plkst. 9 līdz 19.

Projekts ir daļa no šī gada Dzejas dienām, kas šogad notiek no 4.septembra līdz 18.septembrim un ietilpst «Rīga 2014» programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu