Rīgas Krievu teātris jaunajā sezonā priecēs ar klasiku un muzikāliem iestudējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris savā 133. sezonā skatītājus priecēs gan ar klasiku, gan muzikāliem iestudējumiem, kā arī visas sezonas garumā teātra telpās būs apskatāma izstāde «Aspazija/Rainis: dumpiniece/huligāns. Divu latviešu dzejnieku stāsts», šodien preses konferencē vēstīja teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Igors Koņajevs.

Teātris savu jauno sezonu atklās jau rīt, 26.septembrī, ar teātra improvizāciju «Mīlas svētība», kas tapusi pēc Raiņa un Aspazijas dzejas. Šis iestudējums būs teātra veltījums abu dzejnieku 150.jubilejai.

Iestudējuma tapšanā pirmo reizi ar teātri sadarbojies komponists Arturs Maskats, kurš radījis 18 krāšņus muzikālus priekšnesumus. Komponista un režisora Koņajeva sadarbības rezultātā tapusi krāšņa muzikāli poētiska mīlestības mozaīka par sievietes un vīrieša mīlestību, kā arī par mīlestību, kas pārveido un iedvesmo. Izrādē skanēs Aspazijas un Raiņa sacerējumi un vēstuļu fragmenti, kā arī iestudējumā būs izmantoti fragmenti no Roalda Dobrovenska grāmatas «Rainis un viņa brāļi».

Izrādē iekļautās dziesmas skanēs latviešu valodā, jo, kā minēja Koņajevs, lai arī tekstu var pārtulkot, tomēr jūtas un emocijas, kas izskan dzejnieku paustajos vārdos, nav iespējams pārtulkot.

Sezonas pirmajā jauniestudējumā piedalīsies aktieri Maksims Busels, Kirils Zaicevs, Marats Efendijevs, Igors Nazarenko, Jevgeņijs Šurs, Leonīds Lencs, Jana Herbsta, Jūlija Berngardte, Veronika Plotņikova, Tatjana Začeste, Ņina Ņeznamova, Jeļena Sigova un Andrejs Možeiko.

Savukārt jau oktobra beigās teātris saviem skatītājiem pirmo un vienīgo reizi piedāvās koncertu, kura iedvesmas avots ir teātra pateicība Latvijas mecenātiem Borisam un Inārai Tetereviem. Krievu teātris ar Teterevu fondu sadarbojas jau piecus gadus un šo gadu laikā tapuši pieci iestudējumi, kā arī tapšanas stadijā ir iestudējums «Spoks no Kentervilas», kas top kā veltījums komponistam Raimondam Paulam viņa jubilejā.

Koncerta programmā būs atlasīti visspilgtākie muzikālie numuri no četriem jau zināmiem iestudējumiem «Divpadsmitā nakts», «Tango ar Stroku», «Līgavaiņi» un «Hanuma», kā arī muzikālie priekšnesumi no topošā iestudējuma «Spoks no Kentervilas». Šajā koncertā pie klavierēm sēdīsies arī maestro Raimonds Pauls.

Izrāde «Spoks no Kentervilas», kas būs Alekseja Ščerbaka luga pēc Oskara Vailda noveles motīviem, pirmizrādi piedzīvos 30.janvārī. Latvijas dramaturgs Ščerbaks, kuru Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatītāji pazīst jau pēc izrādēm «Starpstacija» un «Tango ar Stroku», sarakstījis stāstu par kādu amerikāņu ģimeni, kuras galva, misters Hairams B.Otiss, iegādājies vecu angļu pili, bet līdz ar to, kā noskaidrojies, arī dzimtas spoku.

Pavasarī skatītājiem tiks piedāvātas trīs pirmizrādes - pēc Ivana Turgeņeva «Mednieka piezīmēm» tapušais iestudējums «Dziedātāji» un pēc Ļeva Tolstoja romāna «Augšāmcelšanās» radītais iestudējums «Katjuša Maslova», kā arī pēc Arkādija Averčenko sacerējuma tapušais «Albums (Septiņi kārdināšanas veidi)».

Savukārt 19.oktobrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī ar koncertu «Monologi par mīlestību» viesosies Krievijas muzikālā teātra zvaigzne Ļika Rulla, bet 20. un 21. oktobrī Sanktpēterburgas un Maskavas muzikālās zvaigznes piedāvās koncertu «Brodvejas hiti».

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris dosies arī viesizrādēs - oktobrī uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi, lai ar izrādi «Hanuma» piedalītos starptautiskā festivālā «GIFT», novembrī Minskā ar izrādi «Indrāni» piedalīsies 2. Jaunatnes teātra forumā, savukārt janvārī plānotas apmaiņas viesizrādes ar Igaunijas Krievu teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu