Labākās vietas, ko apskatīt un kur atpūsties rudenī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvija ir īpaša jo tai piemīt četri gadalaiki - gluži kā sieviete tā ik pēc trim mēnešiem nomaina savu kleitu: ir aukstas ziemas, ziedoši pavasari, karstas vasaras un raibi rudeņi. TVNET piedāvā desmit vietas, ko ir vērts apmeklēt rudenī!

 
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Sigulda

Sigulda ir viena no populārākajām vietām Latvijā, kur sagaidīt zelta rudeni. To padara krāšņu Gaujas nacionālais parks, Gaujas ieleja un kalnainā vide.

Aktīvākos atpūtniekus Sigulda iepriecina ar vienīgo gumijlēkšanas vietu Latvijā no gaisa vagoniņa, kas darbojas līdz pirmajam sniegam, «Mežakaķa» šķēršļu trasi kokos, Tarzānu, rodeļu trasi un noteitki aizstaigāt līdz gleznainajam Gleznotāju kalnam un citām ne mazāk skaistām Siguldas pastaigu vietām. Pēc dabas baudīšanas nesteidzīgu maltīti var baudīt omulīgajās Siguldas kafejnīcās un restorānos, tādos kā Biskvīts, Aparjods, Fazenda, Doma vai bistro Zaļumnieku piestātne u.c.

 
Tērvetes dabas parks
Tērvetes dabas parks Foto: LETA

Tērvete

Tērvetes dabas parks ir iecienīts ģimenēm ar bērniem. Rudenī pastaigas pa takām, kas caurvij 300 ha dabas parku (tajā ietilpst Pasaku mežs, Rūķīšu mežs un rotaļu laukums) ļauj lieliski atpūsties un izbaudīt dabu.

Tiem, kam ar pastaigām vien nepietiek, Tērvetes dabas parks piedāvā izjādes ar zirgiem instruktora pavadībā: 10 eiro stundā vai divi eiro par vienu apli, vai līdz 3,50 eiro vizināšanās pajūgā.

Papildus iespējams nomāt velosipēdus: trīs eiro par pirmo stundu, 1,50 par katru nākamo.

 
Ķemeru nacionālais parks
Ķemeru nacionālais parks Foto: LETA

Ķemeru nacionālais parks

Ķemeru nacionālais parks ir skaista vieta, kur izbaudīt raibo rudeni. Apmeklētājiem ir iespēja pastaigāties pa koka laipām, vērojot daudzkrāsaino purvu.

Ķemeru nacionālā parka platība pārsniedz 36 tūkstošus hektāru, tāpēc neaizmirsti paņemt līdzi ko ēdamu, lai pastaiga nenogurdina!

 
Līgatnes dabas taka
Līgatnes dabas taka Foto: LETA

Līgatnes dabas taka

Līgatnes dabas taka atrodas Gaujas nacionālajā parkā. Tās pirmsākumi meklējami 1975. gadā. Tā radīta, lai cilvēki tuvāk iepazītu dabu, Latvijā dzīvojošās savvaļas zīdītāju sugas un saprastu, kāpēc nepieciešama dabas aizsardzība.

Iesakām līdzi paņemt ko ēdamu, lai kādā jaukā vietā varētu atgūt spēkus un turpināt pastaigu. Tomēr brīdinām, ka dzīvniekus Gaujas nacionālajā parkā barot nedrīkst!

 
Pludmale. Ilustratīvs foto
Pludmale. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Saulkrasti

Saulkrasti ir viena no skaistākajām pilsētām Latvijā. Kaut tajā īsti nesanāks pavērot krāšņo zelta rudeni, jo pārsvarā redzami skuju koki, ir pieejama viena no romantiskākajām piejūras vietām - Baltā kāpa, Pēterupes un Inčupes ieteka Rīgas jūras līcī.

Savukārt muzejmīļiem pieejams velomuzejs Rīgas ielā.

26. septembrī Sulkrastos risināsies orientēšanās sacensības «Saulkrastu balva» un «Kāpas kausi» Aivara Prošenkova piemiņas kausa izcīņā.

Dalībniekiem reģistrācija līdz 26. septembra 10:30. Starts 11:00, bet 13:00 jau apbalvošana.

Dalības maksa no 1 līdz 6 eiro. Cena atkarīga no dalībnieka vecuma.

 
Kuldīga
Kuldīga Foto: LETA

Kuldīgas puse

Piedāvājam apskatīt skaisto Ventas rumbu un garāko ūdenskritumu Latvijā. Savukārt piecus kilometrus no Kuldīgas atrodas Riežupes smilšu alas.

Tās ir vairākus kilometrus garas. Leģendas vēsta, ka tajās ir apmaldījušies cilvēki. Tomēr varat neuztraukties, šobrīd ekskursijas pa alām notiek tikai gida pavadībā.

Svētdien, 27. septembrī, no plkst. 14:30 līdz 15:30 Kuldīgā, Liepājas ielā virzienā no Rātslaukuma uz Pilsētas laukumu būs apskatāmi Latvijas Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcijas automobiļi, ziņo Kuldīgas dome.

Kuldīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja aplūkot ap 50 restaurētas un saglabātas padomju laika automašīnas.

Padomju laika spēkrati Kuldīgā piestās 2015. gada sezonas noslēguma pasākuma ietvaros.

 
Bauskas pils
Bauskas pils Foto: LETA

Bauskas puse

Vietā, kur Mūsa un Mēmele saplūst Lielupē, atrodas viena no senākajām un skaistākajām Zemgales pilsētām - Bauska, kas ceļotājus valdzina ne tikai ar vecpilsētu, Bauskas pili, bet arī daudzām citām vietējo un viesu iemīļotām vietām un tradīcijām.

10 km rādiusā ap Bausku apskatāmas Latvijas krāšņākās pilis – Rundāle un Mežotne.

27. septembrī Bauskā notiks Miķeļdienas pasākums atpūtas kompleksā «Miķelis».

 
Talsi
Talsi Foto: LETA

Talsu puse

Iesakām doties uz Talsu pusi, jo tur atrodas skaistā Abavas rumba.

Ieejas maksa teritorijā pieaugušajiem 1 eiro, bērniem līdz 6 gadu vecumam par brīvu, bet līdz 18 gadu vecumam astoņdesmit eirocenti.

 
Pirtiņa Ludzā. Ilustratīvs foto
Pirtiņa Ludzā. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Latgale

Aglonas novadā, Šķeltovas pagastā atrodas dabas liegums - Čertoka ezers jeb Velnezers. Ezerā neaug ūdenszāles, no zivīm tajā mīt gandrīz tikai asari, no ezera vairās putni un zvēri. Tas ir caurspīdīgs, vietām 17 m dziļš, un ir ticējums, ka tie, kas tajā izpeldas, drīz mirs.

Pastāv versija, ka Velnezers cēlies kāda kosmiska objekta kritiena rezultātā.

Gleznaino ezeru ietver skaista apkārtējā ainava, it īpaši rudenī.

27. septembrī Rēzeknē notiks Miķeldienas gadatirgus no pulksten 10:00 līdz 15:00.

Paralēli pasākumam viesiem ir iespēja apskatīt Rēzeknes pilsdrupas, kas ir 12 gadsimtu senas, un citus interesantus objektus.

 

Dobeles puse

Iesakām apmeklēt mītisko, noslēpumiem bagāto Pokaiņu mežu.

Dobeles dome ziņo, ka cilvēki šeit meklē kaut ko vairāk, nekā tikai iespēju būt dabā. Vieta izstaro savdabīgu enerģiju, ko daudzi cilvēki sajūt kā dažādus strāvojumus. Citi redz vīzijas, bet dažs uztver informācijas plūsmu. Gidi un Pokaiņu meža apmeklētāji stāsta arī par novērotām anomālām dabas parādībām.

Ja apmeklējat Pokaiņus pirmo reizi, iesakām izmantot gidu pakalpojumus, jo apskates objektu ir daudz un tie izvietoti plašā teritorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu