Ņujorkā rīkos koncertu ar Bilijas Holidejas hologrammu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas «Apollo» koncertzālē rīkos koncertu ar leģendārās džeza dziedātājas Bilijas Holidejas hologrammu. «Apollo» pārstāvji trešdien paziņoja, ka kļūšot par pirmo koncertzāli ar regulāriem hologrammu koncertiem. Pirmais koncerts paredzēts šogad. Tajā «uzstāsies» 1959.gadā mirušās Holidejas hologramma.

«Šī iniciatīva paver plašas iespējas. Tā ļauj parādīt mūziķu nezūdošo ietekmi un nozīmīgumu dažādos laikos un vietās,» sacīja «Apollo» prezidente Džonella Prokopa.

Holidejas hologrammas koncerts sagatavots ar dziedātājas mantinieku atļauju. Holideja, kurai šogad būtu apritējuši simt gadi, bieži uzstājās Hārlemas džeza mūzikas šūpulī «Apollo».

«Iespēja atsaukt grandiozus māksliniekus atpakaļ uz vēsturiskās skatuves, kur aizsākās viņu karjera - tas ir prātam neaptverami,» norāda britu uzņēmējs Alki Deivids, kuram pieder hologrammu kompānija «Hologram USA».

Pēdējos gados hologrammu tehnoloģijas piedzīvojušas strauju izaugsmi, tāpēc arvien biežāk tiek izmantotas koncertos.

Hologrammu bums aizsākās 2012. gadā, kad «Coachella» festivālā uz skatuves tika pārraidīts 1996. gadā mirušā repera «2Pac» jeb Tupaka Šakura atveids. Tas «uzstājās» kopā ar hiphopa zvaigznēm «Snoop Dogg» un «Dr Dre».

Lasvegasā tika izrādīta arī mūžībā aizgājušā pianista Libereisa hologramma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu