Vecmāmiņas apskata Krusta kalnu un iestāda koku Likteņdārzā (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

23.augusta rītā konkursa «Vecmāmiņa 2014» dalībnieces no visām Latvijas malām devās uz Ķeguma Krusta kalnu, lai gūtu atbildes uz dažādiem garīgiem jautājumiem, un vēlāk uz Likteņdārzu stādīt gadskārtējo konkursa «Vecmāmiņa» koku. Izbraukumā vecmāmiņas netika vērtētas, tas atvēra sievietes, ļaujot būt viņām pašām.

Par spīti lietum un drēgnumam konkursa «Vecmāmiņas 2014» dalībnieces 23.augusta rītā devās uz Ķeguma Krusta kalnu, kur ne tikai apskatīja krustus, bet klausījās dažādos stāstos par Krusta kalnu, tā brīnumiem, nostāstos, kā dziedināti cilvēki, kādas zīmes no Dieva saņēmusi Krusta kalna uzturētāja Inta.

Stāsti bija gana interesanti, un beigu beigās pat tās vecmāmiņas, kuru sejā bija lasāma skepse un neticība, ļāvās stāstiem, kāpa uz visiem akmeņiem, klausoties Intas stāstos par to, ko akmeņi viņai pateikuši. Akmeņi Krusta kalna Intai pastāstījuši, kāda tiem ir nozīme, kurš akmens atnesīs mīlestību, kurš dziedinās slimības un kurš parādīs, cik ļoti tu esi piesiets materiālajai pasaulei.

Vecmāmiņas kāpa uz visiem akmeņiem un pat nebaidījās nolēkt no lielā akmens, lai saprastu, cik piezemētas viņas ir.

Pēc Krusta kalna apskates sekoja pikniks, kurā tika apspriesti pārējo konkursa kārtu plāni, saņemti rājieni par nepiemērotu apģērbu, vecmāmiņas to visu pacietīgi noklausījās, apsolīja laboties un turpināja svētku mielastu.

Pirms ēšanas sievietes apciemoja mācītājs Andrejs Ļapačka un svētīja vecmāmiņas un izteica komplimentu, ka neviena no viņām neizskatās pēc vecmāmiņas.

Piknika laikā vecmāmiņas veidoja gan krelles, gan no dārzeņiem dažādas figūras un beigās pat nodevās kopīgām dejām, tika dejota gan putniņu deja, gan rokenrols.

Pēc kārtīgas maltītes ceļš tika turpināts uz Likteņdārzu, kur jau trešo gadu pēc kārtas konkursa «Vecmāmiņa» dalībnieces kopīgiem spēkiem iestādīja savu koku.

Par spīti lietum tika atrasti citu gadu vecmāmiņu stādītie koki un vēlāk iestādīts savs īpašais koks. Koka stādīšanā piedalījās pat tās sievietes, kuras nekad nebija turējušas lāpstu rokās.

Lai veicinātu koka augšanu, kosmosā tika sūtītas visas labās domas, vecmāmiņas un viņu līdzbraucēji sadevās rokās, lai laistu kosmosā labās domas.

Pavisam straujiem soļiem tuvojas konkursa fināls, vecmāmiņas vēl sacentīsies divas reizes un tad notiks izšķirošā tikšanās, kura palīdzēs noteikt uzvarētāju.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu