Liene Ušakova rada bērniem paradīzi un prezentē savu pirmo soloalbumu (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātāja Liene Ušakova ir pazīstama ar savu provokatīvo uzvedību, trakajām izdarībām, daudzajiem tetovējumiem, un daudzi, runājot par Lieni, aizmirst faktu, ka viņa ir dziedātāja. Nu viss mainīsies, mūziķe prezentēja savu pirmo studijas albumu, kurā parāda savu maigo, emocionālo pusi, kā arī vokālās spējas.

22.augusta vakarā klubā «Coyote fly» bija sastopami daudzi dažāda vecuma bērni, šāda publika kluba telpās ir kas netipisks, tomēr iederīgs, kā nekā tieši bērni ir tie, kas vispatiesāk spēj smieties, būt jautri, izklaidēties un baudīt visu, ko vakars piedāvā.

Kluba terase bija pārvērsta par bērnu paradīzi, bērniem vakara gaitā bija jānotiesā gandrīz simts dažādi virtuļi, jābauda cukura vate un, protams, svētku torte un augļi, tas viss bija par godu dziedātājas Lienes Ušakovas pirmā soloalbuma «Bērnam» prezentācijai.

Albumā «Bērnam» iekļautas 12 kompozīcijas, kas tika sarakstītas vairāk nekā pirms 20 gadiem, turklāt piecas no tām Liene iedziedājusi jau agrā bērnībā.

«Mans pirmais soloalbums ir kopīgi veidots ģimenes projekts. Mūzikas un dziesmu tekstu autore ir mana mamma un savulaik vokālā pedagoģe – Aira Cimdiņa. Albuma tapšanā savu artavu ielicis arī pats jaunākais dziesminieks Ušakovu ģimenē - mans dēliņš Frederiks. Savukārt dziesmu «Mīļi dziedama dziesmiņa» esmu iedziedājusi kopā ar savu mammu, un arī prezentācijā kopā dziedājām,» svinīgi nosaka Liene.

Pasākumu atklāja Liene ar pāris no jaunajām dziesmām, kuras lika bērniem skraidīt, dejot ap skatuvi un pieaugušajiem sniedza mazu nostalģijas devu.

Šī bija pirmā prezentācija, kurā Liene bija uzrakstījusi speciālu uzrunu, tik būtiski viņai bija prezentēt jauno albumu, neaizmirstot pateikt paldies cilvēkiem, kuri palīdzēja darba tapšanā, veltot tiem īstos vārdus, kuri ir pārdomāti un nāk no sirds. Lasot uzrunu, dziedātājai brīžam trīcēja rokas.

Albumā iekļautas divpadsmit kompozīcijas un visām pievienotas arī fonogrammas, jo Liene pati dzied jau no mazotnes un zina, kā tas ir, kad gribas dziedāt kādu dziesmu, bet nav iespējas, jo nav fonogrammas.

«Ja kādam bērniņam iepatiksies kāda mana dziesma un viņš to izpildīs pie Ziemassvētku eglītes, bērnudārza koncertā vai piedalīsies kādā konkursā, es par to tikai priecāšos. Pati zinu, cik grūti ir lūgt fonogrammas, un kāpēc gan neradīt kaut vienam bērniņam prieku,» tā Liene.

Vakara neoficiālajā daļā viesiem bija iespēja iegādāties gan Lienes Ušakovas jauno albumu «Bērnam», gan Lienes mammas nupat iznākušo grāmatu «No visa pa druskai».

Pieaugušie vakara neoficiālo daļu pavadīja, malkojot garšīgo punšu, bet bērni steidza izmantot pirāta un mikipeles spēļu stūrīti un nodoties rotaļām, burbuļu pūšanai, un ļāvās dažādiem sejas apgleznojumiem.

Lienes Ušakovas albuma iznākšanas svētkos ikviens bērns jutās kā paradīzē, bet pati Liene, saņemot tik daudz ziedu un atzinīgu vārdu, nespēja beigt smaidīt un neslēpa nevienam, ka šis vakars ir ļoti īpašs un nozīmīgs.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu