«Baltās nakts 2015» norises apmeklējuši aptuveni 40 tūkstoši cilvēku

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2015» norises Rīgā naktī no sestdienas uz svētdienu apmeklējuši aptuveni 40 tūkstoši cilvēku, pastāstīja pasākuma komunikācijas vadītāja Linda Vītola-Barānova.

Vītola-Barānova gan uzsvēra, ka tās ir aptuvenas aplēses, jo precīzu apmeklētāju skaitu noskaidrot ir sarežģīti. Lielu apmeklētāju uzmanību izraisīja norises Vecrīgā, gan Anglikāņu baznīcā, gan arī Doma laukumā, kur varēja aplūkot Gaismas milžus. Vienlaikus plaši apmeklētas bija arī norisies citās galvaspilsētas vietās.

Tāpat pasākums izraisījis Eiropas basketbola čempionāta līdzjutēju interesi.

Kopumā «Baltās nakts 2015» organizatori pasākumu apmeklētību vērē līdzīgu aizvadītajam gadam.

Vītola-Barānova atzīmēja, ka

«Baltā nakts» aizritējusi bez starpgadījumiem.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) nav reģistrējis nevienu izsaukumu, kas būtu saistīts ar «Baltās nakts» norisēm, sacīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Jau vēstīts, ka atbalstot ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) izsludināto Gaismas un gaismas tehnoloģiju gada ideju, Mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts» programmas vadmotīvs šogad bija gaismas tēma. Forums notika jau desmito reizi.

«Baltās nakts» programmā bija aptuveni 40 dažādu žanru kultūras un mākslas projektu, to vidū - kino, performances, izstādes, mūzika, dzeja, kā arī starpdisciplināri projekti.

«Baltā nakts» ir mūsdienu urbānās kultūras forums – tā ir viena nakts gadā, kad pilsētnieki un tās viesi ir aicināti izjust radoša nomoda stāvokli, kas maina iesīkstējušus priekšstatus par apkārtējo vidi un kultūras dzīvi tajā. «Baltās nakts» tradīcija 2002.gadā sākās Parīzē, pēc tam izplatījās arī Briselē, Romā, Madridē, arī Rīgā. Pašlaik «Baltās nakts» stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla un citas pilsētas.

Rīgā forumu «Baltā nakts» organizē Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu