LTV televīzijas jaunumi: TOP 6

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Latvijas Televīzijas (LTV) 62.sezonā skatītājiem tiks piedāvāti vairāki jauni šovi - «Mana dziesma» un «Kūku kari», seriāls «Māja pie ezera» un diskusiju raidījums «Tieša runa».

 
Foto: LTV

«Mana dziesma»

Rudens sezonu izklaides jomā LTV sāka augusta beigās ar vērienīgu muzikālu šovu «Mana dziesma». Tā ir pozitīva un izklaidējoša spēle, kurā tiks noskaidrotas Latvijā populāru un pazīstamu cilvēku mīļākās Latvijā radītās dziesmas.

Latvijas Televīzija 62. sezonu atklāj ar vērienīgu muzikālu šovu «Mana dziesma»! Trīs dāmas un trīs kungi jau no 30. augusta katru svētdienas vakaru pēc «Panorāmas» TV dīvas Dagmāras Legantes un aktiera Intara Rešetina vadībā stāsies aci pret aci «Mana dziesma» spēles laukumā, lai noskaidrotu, kura komanda – sieviešu vai vīriešu – par savām mīļākajām Latvijā radītajām dziesmām zina visvairāk, ir atjautīgāka un asprātīgāka.

«Mana dziesma» ir pozitīva un izklaidējoša spēle, kurā noskaidrosim Latvijā populāru un pazīstamu cilvēku mīļākās Latvijā radītās dziesmas – tās, kuras iedvesmo, palīdz no rītiem pamosties, vai tās, par kurām pat tuvākajiem draugiem kauns atzīties, ka patīk. Spēles galvenais mērķis nav vis noskaidrot, kurš ir erudītākais mūzikas jomā Latvijā, bet gan jautri pavadīt laiku kopā un ar prieku izdziedāt mīļākās Latvijā radītās dziesmas.

Desmit nedēļu garumā jūs tiksieties kopumā ar 60 dažādiem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un kopā ar viņiem izjutīsiet spēles azartu, minot, spēlējot, zīmējot un izdziedot Latvijā radītas zināmākas un mazāk zināmas dziesmas. Katrai spēlei ir sava muzikālā tēma, piemēram: «Rīta dziesmas» jeb dziesmas, kuras no rītiem palīdz pamosties, «Spilvenā raudamās dziesmas» jeb tās dziesmas, kuras klausāmies tad, kad mums ir salauzta sirds, «Spēka dziesmas» jeb atmodas laika un patriotiskās mūsdienu dziesmas vai «Lipīgās dziesmas» jeb dziesmas, kuras pielīp uz vairākām dienām, un nekas tās nespēj dabūt ārā no galvas.

Lai dalībniekiem nepazustu īstais meldiņš, dziedāt palīdzēs «Manas dziesmas» pavadošā sastāva solisti Iluta Alsberga un Daumants Kalniņš, kā arī grupa ģitārista Mārča Auziņa vadībā. Pie bungām Rūdolfs Dankfelds, basu spēlē Toms Poišs, taustiņinstrumentus - Ritvars Garoza.

 
Foto: publicitātes

«Kūku kari»

No 2.septembra trešdienās pulksten 19:30 LTV1 ēterā līdz šim nebijis un grēcīgi salds televīzijas šovs «Kūku kari». Divi lieliski eksperti – raidījuma «Īstās latvju saimnieces» dalībniece Ilze Briede un maizniekmeistars Normunds Skauģis – desmit nedēļu garumā meklēs labāko kūku cepēju Latvijā! Daudz kūku, recepšu, interesanti stāsti un lieliskas konditores no visas Latvijas.

«Tā ir īsta garšas ekspedīcija, kuras katra diena ir kā pārsteigums. Mēs ienākam kādā mājā, un mums galdā tiek celti īsti dārgumi. Tu garšo un saproti, ka šīs sievietes tik tiešām māk radīt īstus svētkus,» par dalību projektā stāsta Ilze Briede. Maizniekmeistars Normunds Skauģis savukārt uzsver, ka viņu patīkami pārsteidz fakts, ka lielum lielais vairākums cepēju ļoti seko līdzi tam, kādus produktus viņas izmanto savās kūkās: «Mani priecē tas, ka viņas ne tikai pievērš uzmanību ekoloģiskiem un pašmāju produktiem, bet arī tas, ka cilvēki pieprasa, lai viņu pasūtītajās kūkās tieši šādi produkti tiktu izmantoti.»

Katra sērija būs stāsts par kāda reģiona trīs cepējām. Viņas ne tikai cienās raidījuma vadītājus – ekspertus – ar pašu gatavotajām kūkām, bet piedalīsies arī sacensībā. Dalībnieces saņems uzdevumu – īstu pasūtījumu no raidījuma vadītājiem. Tas būs kāds pasākums novadā, un viņām uz to būs jāizgatavo noteiktas tematikas un lieluma kūka. Tā cepēja, kura ar uzdevumu tiks galā vislabāk, būs uzvarētāja un iegūs iespēju piedalīties raidījuma finālā. Tā būs spraiga cīņa par galveno balvu – 1000 eiro no lielveikalu tīkla «ELVI».

«Skatītājus gaida ļoti krāsains un vasarīgs raidījumu cikls,» stāsta raidījuma producents Kristaps Valdnieks. «Esam apbraukājuši visu Latviju un pagaršojuši vairāk nekā piecdesmit dažādu kūku. Jāatzīst, ka izvēlēties tās, kuras rādīt raidījumā, bija ļoti, ļoti sarežģīti. Latvijas atšķirība no citām valstīm ir tā, ka mūsu cilvēkiem svarīgs ir ne tikai kūkas izskats, bet arī garša. Līdz ar to droši var apgalvot, ka visas mūsu cepējas ir galvas tiesu pārākas par savām ārvalstu kolēģēm. Esam redzējuši daudz brīnumu. Būs kūkas ar rozēm, kas veidotas no āboliem. Būs kūka pudeles formā un kūka, kurā izmantoto kondensēto pienu saimniece vārījusi pati. Redzēsim arī cukura mastikas puķes, kuras atšķirt no īstajām gandrīz nav iespējams. Un tie nebūt nebūs vienīgie neparastie atradumi, kas mūs visus sagaida raidījuma laikā.»

Pirmā «Kūku karu» kauja, kas LTV1 būs skatāma jau šo trešdien, 2.septembrī, pulksten 19:30, notiks Kurzemes pusē. Skatītāju vērtējumam tiks nodotas trīs ļoti atšķirīgas kūkas. Uzzināsim, kura no cepējām tiks atzīta par labāko un būs pirmā fināliste, kas pretendēs uz Latvijas labākās kūku meistares godu.

 
Foto: LTV

«Adreses»

Ceturtdien, 3.septembrī, pie TV skatītājiem dodas viens no LTV1 rudens sezonas pārsteigumiem - raidījums par arhitektūru un dzīves vidi «Adreses» - par mūsu kopīgo dzīves telpu, par mūsu adresēm, par mājām, pilīm un atejām, par ielām, krūmiem un pilsētām, par vidi, kādu to radām un izjūtam. Katru nedēļu - divas adreses, divi ceļabiedri un divi stāsti. Raidījuma autors un vadītājs ir arhitektūras apskatnieks Mārtiņš Ķibilds. «Adreses» LTV1 ēterā būs skatāmas ik ceturtdienu pulksten 19:30.

Arhitektūra no visām kultūras jomām ir cilvēkiem vistuvākā - tā ir visapkārt un nemanāmi, bet pamatīgi ietekmē cilvēku ikdienu, domāšanu un gaumi. Arhitektūra ir sabiedrības kopējā dzīves telpa. Raidījums «Adreses» ar parastu cilvēku acīm pētīs veiksmīgus un ne tik veiksmīgus vai pat kliedzošus arhitektūras un vides veidošanas piemērus. Katru nedēļu Mārtiņš Ķibilds dosies uz divām vietām jeb adresēm, līdzi ņemot katrreiz citu cilvēku - bez profesionālas pieredzes arhitektūrā, toties ar urdošu vēlmi izzināt, domāt līdzi un dalīties iespaidos ar skatītājiem.

Foto: publicitātes

Pirmajā sērijā «Adreses» dosies uz Saldus Mūzikas un mākslas skolu un uz labi zināmajiem Pārdaugavas Z torņiem. Skola mazpilsētā un galvaspilsētas debesskrāpji - kas kopīgs šīm tik atšķirīgajām celtnēm? Vai tās maz var vērtēt ar vienu mērauklu?

Arī nākamajās sērijās «Adreses» aptvers visplašāko Latvijas ģeogrāfijas spektru un objektu dažādību - būs gan iespaidīgas jaunceltnes, gan vēsturisku ēku atjaunošanas piemēri, gan stāsti par veselu pilsētu vides veidošanu. Kāpēc liepājniekam arhitektūras dēļ jābrauc uz Daugavpili? Kā turīgi cilvēki savu māju izskatā iemieso savu personību - šodien un pirms 150 gadiem? Ko slēpj Aglonas bazilikas baltās fasādes? Kur atrodas visneparastākais Latvijas lielveikals? Un vai zinājāt, ka Latvijai tomēr ir viena jūras sala, turklāt apbūvēta?

Raidījumu «Adreses» kopā ar Mārtiņu Ķibildu veido jau pazīstamā raidījuma «Te!» radošā komanda no «VFS Films». Raidījuma vizuālo tēlu izstrādājis mākslinieks Miķelis Baštiks (Asketic), mūzikas autors - Reinis Sējāns (Instrumenti).

 
Foto: LETA

«Viedokļa telpa»

Sākot ar 7.septembri, pirmdienās plkst. 17 Kārļa Streipa un Olgas Dragiļevas vadībā būs skatāms raidījums «Viedokļa telpa». Tajā par sabiedrībā aktuālām tēmām diskutēs žurnālisti, viedokļu līderi un sabiedrisko procesu komentētāji.

 
Foto: LTV

«Mana pirmā šepte»

Ar 9.septembri LTV7 ēterā būs vērojama jauna un atraktīva realitātes spēle «Mana pirmā šepte». Tā ēterā būs redzama katru trešdienas vakaru plkst. 21. Realitātes spēlē četri darba devēji cīnīsies par trīs jauniem, enerģiskiem darbiniekiem, kuri meklē interesēm un iespējam atbilstošu pirmo darba vietu.

Pirmajā «Mana pirmā šepte» raidījumā atklāsim, kurā uzņēmumā meklē darbinieku, kurš atbilst kritērijiem - 3A un 1Ā. Būsim kopā ar uzņēmumu, kas zaķiem izraisa bailes un paātrina sirdsdarbību. Neiztiksim arī bez mūsdienu tehnoloģijām un palūkosimies, kā jaunie censoņi tiek galā ar saspringtiem telefona zvaniem.

Sākot ar 9.septembri, turpmāk katru trešdienas vakaru pl. 21:00 jauna un atraktīva spēle «Mana pirmā šepte».

Katru nedēļu četri darba devēji cīnīsies par trīs jauniem, enerģiskiem darbiniekiem, kuri meklē savām interesēm un iespējām atbilstošu pirmo darba vietu. Darba ņēmējiem būs iespēja izvēlēties savu pirmo profesiju, vadoties tikai pēc priekšnieka noslēpumainā amata apraksta. Nonākot jaunajās darba vietās, jauniešus sagaidīs trīs pārbaudes uzdevumi, lai noskaidrotu, vai jaunais censonis ir gana labs izvēlētajai šeptei.

Izdošanās un izgāšanās, kuriozi un negaidīti pavērsieni, un beigu beigās - noskaidrots labākais jaunais «šeptētājs». Noskaidro, vai raidījuma varoņu vēlmes sakritīs ar realitāti, uzzini dažādu profesiju ikdienas nianses un izdzīvo kopā ar jauniešiem viņu pirmās šeptes piedzīvojumus!

 
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

«Māja pie ezera»

Savukārt 26.septembrī dienas gaismu ieraudzīs ilgi gaidītais LTV seriāls «Māja pie ezera», kas veidots pēc poļu rakstnieces Malgožatas Kaličinskas darba. Seriāla režisors ir Armands Zvirbulis, bet producente - Arta Ģiga. Seriāls televīzijas ekrānos būs vērojams katru sestdienu plkst.21.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu