Izvēlēts aktieris, kas spēlēs rakstnieku Dž.D.Selindžeru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu aktieris Nikolass Holts (Nicholas Hoult) ieguvis amerikāņu rakstnieka Dž.D.Selindžera lomu jaunā biogrāfiskā filmā «Rebel in the Rye», ziņo laikraksts «The Guardian».

25 gadus vecais Holts iekaroja atpazīstamību britu jauniešu seriālā «Skins», taču pēc tam pievērsās karjeras veidošanai Holivudā. Viņš spēlējis romantiskajā šausmu filmā «Warm Bodies» («Mans draugs zombijs»), «X-Men» («X-cilvēki») franšīzē un šogad iznākušajā zinātniskās fantastikas filmā «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš»).

Kinolentē būs attēlota Selindžera slavenākā darba «Catcher in the Rye» («Uz kraujas rudzu laukā») tapšana. Filma balstīta uz rakstnieka Keneta Slavenska sarakstīto biogrāfiju «JD Salinger: A Life» («Dž.D.Selindžers: Dzīve»).

Režisora un scenārija autora pienākumus uzņēmies Denijs Strongs, kurš izveidojis televīzijas seriālu «Empire» («Impērija»).

Slavenska biogrāfijā lielākoties aprakstīta Selindžera dzīve pirms «Catcher in the Rye» iznākšanas 1951. gadā, kad rakstnieks bija 32 gadus vecs. Pēc tam Selindžers uzsāka noslēgtu dzīvi, vairoties no slavas un mediju uzmanības.

Selindžers nedeva atļauju savu slavenāko darbu ekranizēt tādiem pasaulslaveniem režisoriem un producentiem kā Billijs Vailders, Hārvijs Veinšteins un Stīvens Spīlbergs.

Selindžers nomira 2010.gadā. Viņš bija 91 gadu vecs. «Rebel in the Rye» ir otrā biogrāfiskā filma, kas izziņota pēc rakstnieka nāves.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu