Rīgas svētkos programma «Rīgas tiltu gaisma» ar uguņošanu (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 11.novembra krastmalā no plkst. 12 līdz plkst. 23 notiks Rīgas svētku programma «Rīgas tiltu gaisma», kuras noslēgumā plkst.23 būs krāšņa svētku uguņošana, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Pasākumā notiks senu spēkratu parāde «Rīga retro 2014», kam sekos motociklu dragreiss un paraugdemonstrējumi, kā arī Latvijas Gada motociklu prezentācija.

Līdzās iluzionistu Daces un Enriko Pecolli uzburtajiem milzu ziepju burbuļiem gaidāmi neparasti priekšnesumi ar teātra, dejas un cirka elementiem austrāliešu akrobātu trupas «Strange Fruit» izpildījumā. Savukārt projektā «Baltās skaņas» varēs dzirdēt, kā skan latviešu dainu un azerbaidžāņu tradicionālā stila mugam dziedājumu apvienojums perkusionistu grupas «Pulsa efekts» izpildījumā. Iespaidīgā priekšnesumā uz vienas skatuves tiksies arī Baltijas valstu spožākie folkroka un folkmetāla pārstāvji -«Skylė» no Lietuvas, «Metsatöll» no Igaunijas, kā arī pašmāju «Skyforger».

Vakara noslēgumā plkst.21 sāksies koncertuzvedums «Viss ir iespējams», kur notiks saspēle starp izciliem Latvijas džeza un populārās mūzikas māksliniekiem un Brazīlijas un Austrālijas māksliniekiem. Piedalīsies orķestris «City Jazz Big Band» Kārļa Vanaga vadībā, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un koncerta īpašie viesi - dziedātāja Denise Fontoura un perkusionists Tiago Loei no Brazīlijas. Koncerta otrajā daļā uzstāsies Intars Busulis un instrumentālā grupa Kārļa Lāča vadībā, kā arī solistes Aija Andrejeva un Aija Vītoliņa. Koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Romāns Vanags.

Pasākuma «Rīgas tiltu gaisma» režisors ir Uģis Brikmanis.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «www.rigassvetki.lv».

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma attīstības biroju, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām, informatīvi atbalsta uzziņu dienests 1188 un izdevniecība «Rīgas Viļņi».

Svētku dienās, šodien un rīt, pilsētas sabiedriskais transports ir bez maksas.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu