«Dzejas dienas» programmā Rīgā šogad norisināsies 36 pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad «Dzejas dienas» Rīgā norisināsies no 3. septembra līdz 15. septembrim, informē festivāla pārstāve Laura Leimane. Festivāla programmā šogad iekļauti 36 pasākumi ar pašmāju un ārzemju autoru piedalīšanos.

Festivāla moto šogad izvēlēts «Dzeja nemelo!». «Dzeja ir laikmeta vēstnesis, tā vienmēr iet laikam pa priekšu un savā ziņā pareģo laiku. Nereti šķiet, ka dzejniekiem ir kāda sestā maņa, kas ļauj sajust lietas asāk un tālāk, nosaukt tās vārdā. Taču vienlaikus viņos ir liela atbildība pret pateikto vārdu,» saukļa izvēli skaidro «Dzejas dienu 2015» koordinatore Inga Bodnarjuka.

Festivālā tradicionāli notiks Literārās akadēmijas dzejas meistardarbnīcas studentu lasījumi, «Ceļojums ar dzejniekiem», kas norisināsies pa Miera ielu, šajā gadā izdoto grāmatu autoru lasījums «Atvērt nevar aizvērt», Klasisks dzejas vakars, metafiziskās dzejas lasījumi Vijoļšķūnī, poētiskā orientēšanās spēle, dzejas lasījumi «Runā dzejnieks», lasījumi pie Raiņa pieminekļa Esplanādē 11.septembrī un citi pasākumi. Dzejas sasaiste ar citām mākslas formām šoreiz būs vērojama dažādos koncertos, uzvedumos un multimediālās performancēs - Sv.Pētera baznīcā skatītājus pulcēs muzikāli poētisks uzvedums «Dagdas piecas skiču burtnīcas», gaidāms arī koncerts ar Filipa Glāsa mūziku un amerikāņu autoru dzeju, dzejas izrāde «Dīvainie svētki» un interneta vietnes «dzejasdisks.lv» atklāšanas pasākums. Jau no 1.septembra Rīgā, galerijā «Centrs», būs skatāma izstāde «Aspazija/Rainis: dumpiniece/humānists». Turpat 11. septembrī darbosies «Dzejas pasts».

Latviju festivālā šogad apmeklēs 26 autori no Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Horvātijas, Vācijas, Somijas, Baltkrievijas un Kazahstānas. Daudzus no tiem spilgti raksturo tieši viņu performatīvā uzstāšanās forma. Laikā no 7. septembra līdz 12. septembrim Rīgā notiks arī starptautiska atdzejas darbnīca, kuras literāros augļus klausītājiem būs iespējams baudīt tās noslēgumā 12. septembrī.

Ar pilnu festivāla «Dzejas dienas 2015» programmu iespējams iepazīties mājaslapā «www.dzejasdienas.lv». Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Citos Latvijas reģionos «Dzejas dienu» pasākumi notiks visu mēnesi.

www.dzejasdienas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu