Ušakovs «Prāta vētrai» pirms koncerta uzdāvina skursteņslauķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs sestdien pirms «Prāta vētras» koncerttūres noslēguma koncerta uzdāvinājis mūziķiem skursteņslauķa figūru kastē un ar to palepojies sociālajā tīklā «Facebook».

Politiķis ar sievu pirms koncerta ticies ar mūziķiem un dāvanu pasniedzis pilsētas vārdā. Līdz šim gan nav manīts, ka Rīgas mērs apdāvinātu kādas Latvijas grupas. Jāatgādina, ka grupa bieži koncertē arī Krievijā.

Rīgas mērs Nils Ušakovs ar sievu pirms "Prāta vētras" koncerta tiekas ar mūziķiem un uzdāvina tiem skursteņslauķi
Rīgas mērs Nils Ušakovs ar sievu pirms "Prāta vētras" koncerta tiekas ar mūziķiem un uzdāvina tiem skursteņslauķi Foto: Facebook.com/Nils Ušakovs

Tāpat Rīgas mērs ievietojis vairākas fotogrāfijas, kurās pozē kopā ar smaidīgajiem «Prāta vētras» puišiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs pasniedz "Prāta vētrai" skursteņslauķi
Rīgas mērs Nils Ušakovs pasniedz "Prāta vētrai" skursteņslauķi Foto: Facebook.com/Nils Ušakovs

Kāda no Ušakova un «Prāta vētras» fanēm turpat komentāros personīgi Ušakovam izteikusi pateicību par brīnišķīgo koncertu un lielisko pasākuma organizāciju, kas sagādājusi prieku pilsētas iedzīvotājiem un viesiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs pasniedz "Prāta vētrai" skursteņslauķi
Rīgas mērs Nils Ušakovs pasniedz "Prāta vētrai" skursteņslauķi Foto: Facebook.com/Nils Ušakovs

Jau ziņots, ka jūlijā daļai mūziķu daiļrades cienītāju neizpratni raisījis «Prāta vētras» koncerts Krievijā - pasākumā «Našestvije» jeb «Iebrukums», kur aktīvi piedalās Krievijas armija. Festivāls tika izmantots arī par parādes un aģitācijas vietu Krievijas armijai - klātienē šogad izstādīts vēl nebijis skaits kara tehnikas. Pret armijas klātbūtni jau krietni iepriekš protestēja leģendārā Krievijas grupa «Mašina vremeņi», kuri atteicās piedalīties. Biežais festivāla viesis Andrejs Makarevičs paziņoja, ka «nevēlas dziedāt uz tanku fona».

Turpretim Latvijas «Prāta vētra» bija starp festivāla galvenajiem viesiem un dziedāja uz centrālās skatuves, koncertu sākot ar vārdiem «mēs nākam ar mieru un mīlestību». «Prāta vētras» uzstāšanās laikā publikā varēja redzēt plīvojam arī karogu, kas simbolizē Krimas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Vēl maija beigās «Prāta vētra» skaidroja, ka pamatojums koncertēšanai Krievijā esot atrasts Bībelē. Tur «nevienā brīdī nav minēts, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura» - tā citēts Renārs Kaupers. «Mēs savu mūziku spēlējam cilvēkiem, nevis karogiem, un uzskatām, ka kultūrai, tāpat kā sportam, ir jāstāv pāri politikai, jo tā ir tiešā saikne ar cilvēkiem sirds valodā,» pēc koncerta Krievijas festivālā īsi komentēja mūziķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu