Iznākusi pēdējo gadu krāšņākā Aspazijas un Raiņa dzejoļu grāmata bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Zelta sietiņš», «Mākonīts un Mākonīte», «Grāmata», «Pasaciņa» un «Circenīša Ziemassvētki» – mācoties un skandējot šos dzejoļus, ir uzaugušas visas mūsu laika latviešu paaudzes. Veicinot šo tradīciju, izdevniecība «White Book» laidusi klajā pilnīgi jaunu grāmatu «Dzejoļi bērniem» – krājumu ar pazīstamākajiem literātu darbiem, ko izdaiļo bagātīgas mākslinieka Gusta Linkeviča ilustrācijas.

Katru gadu septembrī Latvijā tiek atzīmētas dzejas dienas. Šogad, kad visā valstī tiek svinēta dzejnieku un rakstnieku Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubileja, abu literātu nozīmi mūsu kultūrā jūtam vēl vairāk.

Abu personību paveiktais ir dzīvs arī mūsdienās un cerams, ka tāds būs arī nākotnē.

Jaunā krājuma izdošanu atbalsta Jūrmalas novada dome, un tajā vienuviet lasāmi tautā iemīļotākie un zināmākie 25 Aspazijas un 27 Raiņa dzejoļi bērniem.

Foto: publicitātes

Aspazija un Rainis ir daudzu nopietnu un zīmīgu literatūras meistardarbu autori, tomēr sava mūža laikā viņi spējuši saglabāt un uzturēt to bērnišķo dzirksti, kas visam piešķir gaisīgumu un vieglumu. Arī grāmatu «Dzejoļi bērniem» caurvij mazliet brīnumaina noskaņa. Lasot dzejas rindas, ikviens var sastapt ratos iejūgto runci, spīdošās puķu actiņas un skaistāko princesi, kam vismazākās kājiņas pasaulē.

Savukārt mākslinieks Gusts Linkevičs ilustrācijas iedzīvinājis tādus tautā pazīstamus tēlus kā Lellīti Lollīti, Pasaciņu, Nebēdni meiteni, Raudošo debestiņu, Rudens raganas un daudzus citus.

www.whitebook.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu