Vecmāmiņas, azartiski purinot svārkus, dejo rokenrolu (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stella Vilema

Konkursa «Vecmāmiņa 2014» gada dalībnieces un iepriekšējo gadu kroņu īpašnieces par spīti karstajam laikam rīkoja rokenrola pēcpusdienu, kurā šā gada kroņa pretendentes tika vērtētas, bet citu gadu konkursa «Vecmāmiņa» dalībnieces labprāt iesaistījās ātrajā un jautrajā dejā, par spīti karstumam.

Azartiskā deja pie pasaules mūzikas un deju apvāršņiem parādījās vien piecdesmito gadu vidū un ieguva nosaukumu rokenrols, jo afroamerikāņi šajā dejā pamanīja seksuālu piesitienu un tam par godu piešķīra šādu nosaukumu.

Rokenrola pasākumā piedalījās šā gada konkursa «Vecmāmiņaa 2014» finālistes, šā gada «Talantīgo meiteņu» festivāla dalībnieces, kā arī modes teātris no Gulbenes.

Gan meitenes, gan vecmāmiņas bija īpaši piedomājušas pie sava apģērba, lai atbilstu patiesajam tēlam, kuru sevī iekļauj vārds – rokenrols.

Lielākā daļa vecmāmiņu savs tērpus bija šuvušas un meistarojušas pašas, par paraugu izmantojot dažādas internetā atrodamas fotogrāfijas. Tas tikai pasākumu padarīja īpašāku, jo tērpu izveidē sievietes bija ielikušas sevi visu.

Žūrija vērtēja gan tērpu atbilstību, piemērotību, gan arī vecmāmiņu uzdrīkstēšanos un dejotprasmi.

Tā kā vecmāmiņas tikai vienu reizi pie profesionālajiem dejotājiem Violas Abramovas-Mailītes un Riharda Mailīša mācījās dejot, tad, lai lieliski izdotos pārsteigt žūriju, daudzas no konkursa dalībniecēm bija mājās vērojušas dažādus video un pašas mācījušās kustības. Šādu centību, protams, novērtēja arī žūrija.

Tā kā fonā nepārtraukti skanēja rokenrols, par kuru parūpējās «Rockabilly house» īpašnieki un bārmeņi, vecmāmiņas varēja izdejoties pēc sirds patikas, kā arī laba, atvēsināta vīna baudīšana atrada savu vietu pasākuma izklaides daļā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu