Brosnans: nākamajam Bondam vajadzētu būt melnajam vai gejam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamajam britu superaģenta Džeimsa Bonda lomas atveidotājam kino vajadzētu būt melnādainam vai gejam, uzskata īru aktieris Pīrss Brosnans, kurš ir guvis labu pieredzi šā aģenta lomas tēlošanā. «Protams. Kāpēc ne?» Brosnans sacīja, atbildot uz vīriešu žurnāla «Details» jautājumu, vai viņš varētu iztēloties aģentu 007 kā geju.

«Es neuzskatu, ka [Bonda filmu producente] Barbara [Brokoli] savā mūžā pieļautu geju Bondu. Tomēr to noteikti būtu interesanti skatīties,» piebilda Brosnans, kurš ir arī ASV pilsonis.

«Sāksim ar to, ka Džeimsu Bondu tēlotu kāds izcils melnais aktieris. Idrisam Elbam noteikti ir [vajadzīgā] fiziskā forma, harisma, izskats,» sacīja Brosnans.

42 gadus vecais Idriss Elba tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem, kas pārņemtu Bonda lomu no aktiera Deniela Kreiga, kurš to tēlojis pēdējos 10 gadus.

Brosnana izteikumi publicēti piecus mēnešus pēc tam, kad bijušais Bonda lomas tēlotājs Rodžers Mūrs sociālajos medijos tika kritizēts par it kā rasistiskām piezīmēm saistībā ar nākamo Bondu.

«Lai gan Džeimsu [Bondu] ir tēlojis skots, velsietis un īrs, es uzskatu, ka viņam vajadzētu būt anglim. Tā ir interesanta, bet nereālistiska ideja,» Francijas žurnāls «Paris Match» citēja Mūra teikto intervijā šim žurnālam.

87 gadus vecais Mūrs, kurš tēlojis Bondu septiņās filmās no 1973. līdz 1985. gadam, uzsvēra, ka viņa piezīmes ir aplami interpretētas kā rasistiskas, izraujot tās no konteksta un attiecinot uz Idrisu Elbu.

Londonā dzimušā Elbas tēvs ir no Sjerraleones, bet māte – no Ganas. Viņa līdz šim slavenākā kino loma ir bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela filmā «Mandela: ilgais ceļš uz brīvību».

Rakstnieka Iana Fleminga romānos par Bondu teikts, ka šis aģents ir skota un šveicietes dēls, kurš sava mūža sākuma lielu daļu pavadījis ārpus Lielbritānijas. Bonds 11 gadu vecumā kļuvis par bāreni, pēc tam dzīvojis Anglijā pie krustmātes un izglītojies Skotijas galvaspilsētā Edinburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu