Ar aizlūgumu par Baltijas jūru atklās «Summertime – aicina Inese Galante» (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 17. augustam Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē noritēs muzikālā nedēļa – «Summertime – aicina Inese Galante» jubilejas festivāls. Ik dienu muzikālu baudījumu sniegs izcili mākslinieki no tādām pasaules valstīm kā Spānija, Krievija, Austrija, Zviedrija un daudzām citām. Par godu festivāla desmitgadei Ineses Galantes fonds aizsāk jaunu tradīciju – piedāvāt klausītājiem festivāla atklāšanas koncertu, kas šogad veltīts Baltijas jūras glābšanai, – «Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru».

Festivāla atklāšanas koncerta laikā Inese Galante kopā ar saviem draugiem – dziedātāju Annu Hallenbergu (Zviedrija), Andreasu Šāgeru (Austrija), Egīlu Siliņu un diriģentu Evelīno Pido – izpildīs Mocarta izcilāko skaņdarbu «Rekviēms», kas kopā ar Sandija Semjonova dokumentālo video un Uģa Brikmaņa režiju skatītājus aizvedīs vēl nebijušā piedzīvojumā. I.Galante šīs tēmas izvēli skaidro ar savu bērnību, kas pavadīta jūras krastā: «Kad fonda izpilddirektore Vita Jaunzeme piedāvāja veltīt vienu koncertu Baltijas jūras vides problēmām, biju saviļņota, ka viņas ideju ir iespējams materializēt un, izveidojot aizrautīgu projekta realizācijas komandu, varam dot solījumu, ka savas dzīves laikā darīsim visu, lai saglabātu mūsu lielāko dārgumu – Baltijas jūru.»

Otrdien klausītāji aicināti baudīt absolūti eksotisku izpildījumu, ko piedāvās viena no pasaules izcilākajām afrikāņu māksliniecēm, Grammy balvas ieguvēja Dobē Njaorē. Trešdien, 13. augustā, Dzintaru koncertzāles skatuvi burtiski plosīs Madrides ievērojamākā flamenko apvienība Dominaro ar savu jaunāko veikumu - programmu Cae la Noche.

Ņemot vērā Ineses Galantes cienītāju vēlmes, festivāla ceturtdienas vakarā īpaša uzmanība veltīta Ineses Galantes talantam. Tautā iemīļotā operdziedātāja dziedās duetā ar pasaulslaveniem Latvijas operas izcilniekiem - Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu un Sergeju Jēgeru. Savukārt enerģiskāko muzikālo izpildījumu Dzintaru koncertzāle piedzīvos piektdien, 15. augustā, kad to pierībinās Latvijā iemīļotais Balkānu mūzikas pārstāvis Gorans Bregovičs ar savu «Kāzu un bēru orķestri». Nedēļas nogalē džeza ritmi tiks apvienoti ar operas maigumu Džeza, blūza un operas vakarā. Savukārt festivāla noslēguma dienā klausītājus priecēs par neatņemamu festivāla tradīciju kļuvušais GALA Galante noslēguma vakars, kura pieprasījums ik gadu ir nemainīgi augsts un sagādās bagātīgu emociju gammu.

Biļetes uz koncerta «Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru» un citiem festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā un vietnē www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu